Vizita.si
Žalost

Novice

Ženska, ki jé toaletni papir

E. D.
26. 12. 2010 11.55
2

Keisha se ne more upreti toaletnemu papirju. Jé ga kadar koli in kjer koli – med vožnjo avtomobila, v službi, doma ... ''Obožujem občutek, ko na jeziku začutim toaletni papir,'' pravi. In čeprav se zaveda svoje nenavadne obsesije, se je nikakor ne more znebiti.

Žalost
Žalost FOTO: iStockphoto
Vendar pa Keisha ni edina, ki živi z nenavadno obsedenostjo. 31-letna Lori Broady ne more spati, če ob njej v postelji ni prižgan sušilec za lase. Tudi sicer ko je nemirna oziroma razburjena, se pomiri tako, da si prižge sušilec. Njegovo brnenje in toplota, ki jo oddaja, jo namreč pomirjata, pravi. Z nenavadno obsesijo živi že vse od osmega leta starosti. ''S sušilcem za lase me je pravzaprav seznanila starejša sestra, ko kot otrok ponoči večkrat nisem mogla spati,'' je povedala Lori, ki pa je zdaj nehote z nenavadno navado seznanila tudi svojo hčer. Ker noče, da bi tudi ona prevzela bizarno obsesijo, se je odločila, da poišče pomoč in o svoji težavi spregovorila za Msnbc ter sodelovala tudi v resničnostni seriji, v kateri bodo predstavili ljudi z nenavadnimi odvisnostmi in ki jo bodo na eni od ameriških televizij predvajali od 29. decembra naprej. Razlog, da se bo po tolikih letih skušala zoperstaviti obsesiji, pa je tudi ta, da je njeno početje sila nevarno. Ker ponoči ne čuti, da ji vroč zrak iz sušilca pregreva koži, je utrpela že številne opekline. Pred kratkim pa je iskrica iz sušilca celo zanetila manjši požar, ki pa k sreči ni naredil hujše škode, pa tudi poškodoval se ni nihče.
Lasje
Lasje FOTO: iStockphoto

Sicer nenevarna, a sila neprijetna, pa je tudi obsesija ventrilokvistke April Brucker, ki je obsedena z lutkami, ki jih uporablja pri svojih nastopih. Ko ji je nekdanji fant, s katerim sta bila celo zaročena, rekel, naj se odloči med svojo obsesijo z lutkami in njim, ga je zapustila. A obsedenost je izkoristila sebi v prid, pravi, in iz nje naredila uspešno kariero, saj zna odlično govoriti iz trebuha. Tako da se s svojo težavo ne obremenjuje kaj preveč in pravzaprav ne priznava, da z njo nekaj ni tako, kot bi moralo biti. Pa vendar strokovnjaki pravijo, da takšne osebe, ki z nekim početjem nikakor ne morejo nehati in močno zaznamujejo njihovo življenje, potrebujejo pomoč. ''Ko ima to obsesivno vedenje kakšne resne posledice oziroma ko s seboj prinaša kakšne nevarnosti, je čas, da nas začne skrbeti. Na primer, če osebi onemogoča, da bi se s kom romantično zapletla, je čas, da se vprašamo, kako naj najdemo spet ravnovesje in kako naj stvari spremenimo,'' pojasni psiholog Michael Dow. Kajti s trdim delom in pravo pomočjo se da obsesije spraviti pod nadzor, še dodaja.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587