Vizita.si
image (28)

Novice

Ženska vstala od mrtvih

K.B.
27. 12. 2010 13.12
8

88-letno Brazilka Maria das Dores je bila le nekaj ur pred tem, da bi jo zakopali živo, ko je eden izmed uslužbencev v mrtvašnici opazil, da še vedno diha. Nesrečnico so takoj prepeljali nazaj v bližnjo bolnišnico.

Mario das Dores so v bolnišnico v brazilskem mestu Ipatinga prepeljali zaradi zamašenih arterij, poleg tega pa je trpela še za Alzheimerjevo boleznijo. Zdravniki so jo razglasili za mrtvo 22. decembra, saj ni kazala življenskih znakov. Tako so njeno telo prepeljali v mrtvašnico, kjer so jo želeli pripraviti na pogreb, a eden izmed uslužbencev je k sreči opazil, da 88-letnica še vedno diha in da se je premaknila. ''Zelo sem vesela, da je moja mati še vedno živa, razžalostilo pa me je dejstvo, da imajo tako malo spoštovanja do nje. Še vedno ne vemo, ali bomo vložili tožbo,'' je povedala njena hčerka Custodia Amancio. Maria je sedaj na intenzivni negi, njeni svojci pa upajo, da bo ozdravela.

Sicer pa fenomen ponovne oživitve človeka, ki je zaradi odpovedi vseh življenskih funkcij že umrl, v medicini imenujejo Lazarjev sindrom. A ponovna oživitev osebe, ki je že bila razglašena za mrtvo, je redkost. Takih primerov je namreč po vsem svetu zabeleženih le 38. Tako med laiki kot strokovnjaki Lazarjev sindrom še vedno buri duhove, kajti ni še povsem jasno, kaj se v telesu umrlega zgodi, da mu začne srce znova biti in da začne spet dihati. Ena od obstoječih teorij pravi, da bi lahko bila za ponoven zagon življenskih organov kriva sprememba tlaka v prsnem košu.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602