Vizita.si
Connie ima zahvaljujoč družini Kasper in spretnim kirurgom nov obraz.

Novice

Končno srečala družino darovalca

E. D.
22. 12. 2010 10.02
1

Ko je Connie pred šestimi leti ostala brez polovice obraza, si ni nikoli mislila, da bo še kdaj po svetu hodila z dvignjeno glavo. A po transplantaciji in 30 rekonstrukcijskih posegih je spet lahko zaživela. Zdaj je imela tudi čast, da je spoznala družino moškega, ki ji je podaril dele obraza.

Connie ima zahvaljujoč družini Kasper in spretnim kirurgom nov obraz.
Connie ima zahvaljujoč družini Kasper in spretnim kirurgom nov obraz.FOTO: Reuters
Pred šestimi leti je Connie Culp doživela nepredstavljivo tragedijo – pobesneli mož je zgrabil puško in ji odstrelil pol obraza. Ne le, da je Američanka brutalno streljanje po čudežu preživela, zahvaljujoč dobrosrčnosti in nesebičnosti družine Kasper je Connie dobila nov obraz in s tem tudi priložnost, da spet zaživi. Ko je namreč gospod Kasper nepričakovano preminil zaradi srčnega napada, se je njegova družina odločila, da daruje dele njegovega obraza in tako nekomu drugemu omogoči preživetje. Dolgo so želel biti družinski člani preminulega anonimni, zdaj pa so se odločili, da so pripravljeni spoznati žensko, ki nosi obraz njihovega prehitro preminulega moža in očeta. Tako se je Connie odpravila h Kasperjevim in spoznala Anno ter njune otroke.

Connie je povedala, da je bilo sprva na začetku njihovega srečanja nekaj neprijetnih trenutkov, potem pa so se vsi nekoliko sprostili, začeli klepetati in se prav lepo ujeli. Kasperjevi so bili nad Connie navdušeni. Pravijo, da ne bi mogli najti boljše osebe za obraz njihovega preminulega moža in očeta, kajti Connie ima menda zelo podobno osebnost, poleg tega ima tudi enako ljubezen in strast do življenja, kot jo je imel gospod Casper. Becky, njegova 23-letna hči, pa je povedala, da jo Conniejin obraz zelo spominja na umrlega očeta – še posebej nos je skoraj isti.

Sicer je bilo zadnjih šest let za Connie fizično in čustveno zelo napornih. Po transplantaciji obraza in skoraj 30 rekonstrukcijskih posegih je postopoma spet dobivala obraz, vendar je bilo okrevanje počasno in dolgotrajno. Sprva ni na obrazu čutila ničesar – tudi tega ne, da jo vnuki poljubljajo po licih ali da ji je po ličnici stekla solza. Zdaj pa postopoma spet dobiva nazaj občutek, tudi vid na levo oko, ki ga je v streljanju izgubila, se ji postopoma vrača. ''Nikoli si nisem upala sanjati, da bom nekoč spet imela nos, usta … Kajti po streljanju na obrazu nisem imela praktično ničesar. Sredi mojega obraza je bila ogromna luknja. Tako sem neizmerno hvaležna, da imam spet obraz,'' še pove Connie, ki je odločena, da bo novo priložnost, ki jo je dobila, izkoristila, kolikor se bo le dalo, in da bo živela kar se da polno življenje.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587