Vizita.si
Nakupovanje hrane

Novice

Ženske več mislijo na hrano kot na seks

M.K.
11. 06. 2009 11.58
0

Raziskovalci so ugotovili, da ženske veliko več razmišljajo o hrani kot o seksu. Veliko časa namreč posvetijo razmišljanju o tem, kakšen mora biti njhov naslednji obrok in kakšno hrano morajo izbrati, da se ne bodo preveč zredile.

Ženske v svojem življenju vsaj dve leti mislijo na hrano. Več razmišlijo o tem, kakšen bo njhov naslednji obrok in kakšen je njhov zunanji izgled, kot pa o seksu.
Ženske v svojem življenju vsaj dve leti mislijo na hrano. Več razmišlijo o tem, kakšen bo njhov naslednji obrok in kakšen je njhov zunanji izgled, kot pa o seksu. FOTO: iStockphoto

Britanska študija je pokazala, da kar 58 odstotkov Britank, ki so sodelovale v raziskavi, na seks pomisli 10-krat na dan.

Kar 70 odstotkov pa jih je priznalo, da kljub vsemu pogosteje mislijo na hrano kot na seks. Po podatkih iste raziskave je kar  53 odstotkov Britak nezadovoljnih s svojim videzom in na svojo „preveliko“ težo pomislijo vsaj 10-krat na dan.

Da ženske veliko mislijo na hrano, je potrdila tudi raziskava podjetja Appesat. Izračunali so, da ženske v svojem življenju najmanj dve leti razmišljajo o hrani. Izmed 4000 žensk in moških, ki so sodelovali v raziskavi, je vsak peti obseden s hrano, več kot tretjina pa jih je priznala, da je misel na naslednji obrok edina stvar, ki jim pomaga preživeti delovni dan. 27 odstotkov anketiranih je povedalo, da hrana občasno nadzira njihove misli. Štirje od petih menijo, da jedo preveč, skoraj polovica pa jé tudi takrat, ko niso lačni.

Najboljši termni za hujšanje: torek ob 11. uri

Britanska raziskava je pokazala, da je najboljši termin za začetek hujšanja torek, in sicer ob 11. uri dopoldne, kar je odgovorila večina vprašanih v raziskavi. Zakaj je ravno torek tisti „pravi“ dan za hujšanje? Ker je torek na začetku tedna in je dan, ko imamo še dovolj energije in motivacije. "Bolj kot se približujemo h koncu tedna, bolj utrujeni postajamo in prelagamo stvari na naslednji teden," je povedal raziskovalec Zoë Hellman.

Dober klepet prinaša srečo in zdravje!

Ženske so najbolj srečne, ko so s svojimi prijateljicami.
Ženske so najbolj srečne, ko so s svojimi prijateljicami.FOTO: iStockphoto

Kljub temu da se ženske veliko obremenjujejo s svojim zunanjim videzom in so zaradi tega pogostokrat nesrečne, pa jim največjo sprostitev prinese klepet s prijateljicami. Najnovejša raziskava, objavljena v znanstveni reviji Hormones and Behaviour, je pokazala, da klepetanje stimulira proizvodnjo progesterona, hormona, ki dokazano znižuje raven stresa.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587