Vizita.si
image (28)

Novice

Žežela je le postati model za kopalke ...

K.B.
31. 05. 2013 15.46
4

S svojimi dolgimi nogami in lepo oblikovano postavo ima manekenka Jo iz Oxforda telo, ki ji ga zavida marsikatero dekle. A ker so zahteve modne industrije neizprosne, se je 22-letnica odločila za liposukcijo, ki naj bi ji omogočila, da bo lahko tudi model za kopalke. A žal se je izteklo drugače.

Mlado lepotico Jo je neizmerno motil njen pas, saj ji je, kot pravi, 'špeh visel preko roba kavbojk'. Maščoba na trebuhu, ki je v manjši meri pri ženskah precej običajna stvar, je tako načela njeno samozavest, da je bila prepričana, da mora nekaj narediti na tem področju. In odločila se je za lahko in hitro možnost – liposukcijo. ''Že od mladih let maščoba na trebuhu in bokih načenja mojo samozavest in šla sem na liposukcijo, saj sem mislila, da bo ta poseg izboljšal mojo samopodobo,'' pojasni Jo, ki priznava, da posega morda res ni potrebovala. ''Ko sem bila naročena na poseg, sem že izgubila nekaj kilogramov, zato liposukcija ni bila več nujna, a ker sem jo plačala v naprej in bi izgubila ves denar, če ne bi šla, sem se pač odločila zanjo. Danes si želim, da bi takrat bolj premislila o tem, kaj počnem.''
Brazgotina nima več za kožo značilne zgradbe, torej povrnjice, usnjice in podkožja, ampak je zgrajena iz vezivnih celic in vlaken, ki so po svoji obliki in vlogi še najbolj podobna usnjici in pokrita s tanko plastjo kolagena.

Poseg, za katerega je odštela približno 3000 evrov, se ni izšel po pričakovanjih. ''Operacija, ki bi morala izboljšati mojo samozavest, jo je še poslabšala,''priznava. Liposukcijo estetski kirurg opravi tako, da v kožo naredi majhen rez, skozi katerega nato s pomočjo cevke izsesa maščobo. Tako kot pri vseh kirurških posegih, pa postopek prinaša tveganja, kot je infekcija rane, in prav to se je na žalost zgodilo mladi Britanki: ''Rane so se vnele, postale rdeče, grudaste in boleče. Poseg je bil zame veliko razočaranje.'' Brazgotine, ki so se pojavile, so vplivale tudi na njeno manekensko kariero, saj je zaradi poškodb kože na trebuhu izgubila kar nekaj poslov.

Prav zato se je Jo odločila še za en poseg, ki ga je opravil plastični kirurg dr. Vik Vijh. Brazgotine sicer v celoti ne moremo odpraviti, lahko pa z različnimi postopki omilimo njen videz. Dr. Vijh se je tako odločil za izrez brazgotine in tri tedne kasneje so bile te veliko manj rdeče, boleče in grudaste.

Čeprav Jo še danes obžaluje svojo odločitev, saj jo bodo brazgotine spremljale vse življenje, pa je vesela, da vsaj niso več tako vidne.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani ? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602