Vizita.si
Sonia je prepričana, da nas v življenju pokonci drži upanje.

Novice

Zgodba, ki dokazuje, da ljubezen premaga vse

L.E.
11. 11. 2013 11.31
0

Ko je Sonia tisti usodni dan izgubila mater, se ji je podrl svet. A ko so ji po letu dni izročili materin nepoškodovan poročni prstan, je bil zanjo to znak, da lahko ljubezen premaga vse. Prepričana je bila, da ji mati sporoča, naj ne obupa.

Sonia
Sonia FOTO: Facebook
Sonia je prepričana, da nas v življenju pokonci drži upanje.
Sonia je prepričana, da nas v življenju pokonci drži upanje.FOTO: Facebook

Ko je Sonia Puopolo izgubila svojo mater, se ji je podrl svet. Umrla je na tisti usodni dan, ki je zaznamoval tudi tiste, ki jih na srečo ni prizadel osebno. 11. septembra se je znašla na letalu, ki se je zaletelo v newyorški WTC. "Bilo je tako boleče," se spominja Sonia. "Fizično me je bolelo." Toda leto dni po hudi izgubi se je zgodilo nekaj, kar ima družina še danes za čudež. Na kraju nesreče so delavci našli poročni prstan njene matere in ga izročili njenim bližnjim. Kako so ga uspeli prepoznati, je morda bolje zamolčati; niso pa najprej niti družinski člani mogli verjeti, da bi bilo lahko to res. Z možem sta imela namreč res romantičen zakon, ki je bil celo po štiridesetih letih skupnega življenja poln ljubezni. In dejstvo, da je prstan, ki je bil simbol vsega tega, preživel, je družini pomagalo sprejeti, kar se je zgodilo.

Prstan jo je opomnil, da ne sme nikoli obupati

Ko je Sonia nato kmalu skoraj preminila v hudi prometni nesreči, ji je dal ta prstan pogum, da se ne vda v usodo. Najprej se je borila, da bi preživela, nato, da bi vstala z invalidskega vozička. Od takrat nosi materin prstan in to, da se je pojavil, občuti kot njeno darilo iz onostranstva. Njeno opozorilo, da ne sme nikoli obupati. "Ko sem prvič prijela v roko ta prstan, sem se vprašala, kaj je njegovo sporočilo. Za mojega očeta je bilo to, da ljubezen traja večno, da je ne more nič uničiti. Meni se je zdelo, da se je prstan znašel v mojih rokah z določenim namenom, s sporočilom, da se čudeži dogajajo," pove, kaj ji je vlilo toliko upanja tudi, ko se je nanjo zgrnila kopica težav. "Saj ni treba, da se zgodi ravno cunami," razloži, zakaj meni, da mora deliti svojo zgodbo. "Lahko vas prizadene samo ločitev, zgodi se pač nekaj, kar vas prestraši. In takrat je povsem upravičeno, da jokate – a hkrati morate obdržati upanje in v vsakem trenutku vztrajati."

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602