Vizita.si
image (28)

Novice

Zgodba, ki je razjezila javnost

K.P.
10. 08. 2012 15.39
1

En sam trenutek je bil dovolj, da so se za 33-letno Natalie Creane in njenega partnerja sanjske počitnice spreobrnile v pravo moro, ki ju je zaznamovala za vse življenje. Pravice pa nikakor ne moreta dočakati.

33-letna Natalie Creane in njen partner Trevor sta se leta 2008 odločila svojo zaroko proslaviti v Abu Dabiju, zato sta rezervirala apartma v hotelu Emirates Palace. Kar se jima je tam zgodilo, si nista mogla predstavljati niti v sanjah. Že dlje sta opazovala polico za televizijo, ki je bila nameščena nad garderobo ter ni bila dobro pričvrščena, ko se je nekega dne zgodilo nepričakovano. Ko je Natalie želela pospraviti čevlje na dno omare, ji je polica padla na glavo in mlada Britanka je nezavestno obležala na tleh. Nemudoma so jo odpeljali v bolnišnico, kjer pa se je Natalie od nesrečnega incidenta in vse do danes znašla že neštetokrat.

Namreč zaradi možganskih poškodb, ki ji jih je zadal udarec, potrebuje konstantni nadzor in oskrbo bližnjih ter zdravnikov. "Ne moremo je pustiti same, saj ni zdrava. Lahko hodi, a je zelo nestabilna. Jemlje velike količine zdravil, da bi preprečila napade in občasno izgubi občutek z realnostjo," pojasnjuje Trevor. Bila je trikrat v komi in imela je krvne strdke v pljučih in nogah. Odkar se je zgodil incident, je bila tudi paralizirana, začasno je izgubila zmožnost vida in govora, večkrat je izgubila spomin in ima močne glavobole. V oddelku intenzivne nege se je zdravila več kot dvajsetkrat, njeni bližnji pa so v strahu, da bi utegnil biti kak dan njen zadnji.

"Vsakič, kadar potujeva v Dubaj, da bi jo obiskala, ne veva, ali naju bo sploh dočakala živa,“ povedo njeni starši. Njihova hčerka si je večkrat zlomila kosti ob padcih, ki so bili posledica izgube zavesti. V kopalni kadi je iz istega razloga skoraj utonila, a so jo še pravočasno rešili. Trevor, ki se je v Združene arabske emirate preselil pred devetimi leti, pojasni: "Želim, da bi odgovorni prevzeli krivdo. Iskanje pravice na sodišču traja že štiri leta. Želimo ji (Natalie) ponuditi le najboljšo možno zdravstveno oskrbo."

Družina se je odločila o incidentu javno spregovoriti, saj jim zmanjkuje denarja za zdravljenje, lastniki hotela pa zaenkrat zavračajo vse obtožbe. Da bi se oprali krivde, so na sodišču uporabili poročne fotografije z njenega profila na družbenem omrežju, češ da je po poškodbi Natalie nadaljevala normalno življenje, polica, ki naj bi tehtala le dobra 2 kilograma, pa da ji ni mogla zadati takšnih poškodb. Družina, ki ima vso podporo javnosti, še vedno čaka na razplet.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587