Vizita.si
image (28)

Novice

Zgodilo bi se lahko tudi vam ...

S.P.
14. 11. 2012 11.27
9

23-letnega Lewisa Godfreya so označili za pravi medicinski čudež, potem ko je kar dvakrat vstal od mrtvih in dosegel vse, za kar so mnogi mislili, da je praktično nemogoče. Pekla, ki ga je doživel mladi Britanec, si mnogi od nas sploh ne moremo predstavljati ...

Šele 23-letni Lewis Godfrey si niti v sanjah ni predstavljal, da se bo sproščen večer s prijatelji kaj kmalu sprevrgel v grozovit boj za preživetje. Na poti domov ga je namreč napadla večja skupina moških in ga med ropom brutalno pretepla, nezavestnega pa celo porinila pod 15 ton težak tovorni voz. Preden je voznik vozila ugotovil, kaj se je zgodilo, so bile posledice nesreče že katastrofalne.

Med nesrečnim dogodkom je mladenič iz Velike Britanije ostal brez večine kožnega in mišičnega tkiva, huje prizadeti pa so bili tudi nekateri notranji organi. “Ko sem prispel na kraj nesreče, sploh nisem mogel verjeti svojim očem. Utrpel je hude poškodbe lobanje in možganov, njegova medenica je bila povsem zdrobljena, na stegnih se skorajda ni več držalo nič mehkega tkiva, ostal pa je tudi brez črevesja in mehurja“, se spominja dr. Nicholas Foster, ki je prvi prispel na grozovito prizorišče.

Zdravniki so ga že proglasili za mrtvega, nakar pa je 23-letnik šokiral vse prisotne in vendarle pokazal prve znake življenja. “To so bile najhujše rane, ki sem jih kdaj koli videl, zato smo ob vnovičnem odzivanju njegovega srca popolnoma obnemeli. Njegovo telo je prejelo tolikšen šok, da se je to zdelo praktično nemogoče. Na poti v bolnišnico je njegovo srce za kratek čas sicer znova nehalo biti, a presenečenjem kar ni bilo konca. Lewis je še drugič čudežno vstal od mrtvih,“ nadaljuje strokovnjak.

Pod vodstvom kirurga dr. Darena Forwarda se je v bolnišnici Nottingham Queens Medical Centre za njegovo preživetje borilo kar 34 mladih zdravnikov ter strokovnjakov na področju rekonstrukcijske kirurgije, ki so morali s pomočjo presaditve kože in mišičevja povsem na novo rekonstruirati njegovo desno stegno, v lobanjo pa so mu vstavili tudi titansko ploščico, ki je povezovala polomljen skelet. Nevrologi so ocenili, da ne bo nikoli več shodil, grozili pa sta mu tako duševna kot tudi telesna prizadetost.

Danes, dobrih pet mesecev pozneje, Britanec velja za pravi medicinski čudež. Le 16 dni po operaciji se je prebudil iz kome in se začel popolnoma zavedati sveta okoli sebe, pred kratkim pa je celo že popolnoma okreval. “Nesreče se še vedno ne spomnim, zato šoka ob prvi prebuditvi seveda nisem začutil. Groza je prišla za mano, ko sem se začel zavedati posledic, ki sem jih utrpel. Priznati moram, da sem potreboval kar nekaj časa, da sem se sprijaznil z nastalo situacijo, a sem na koncu iz tega vendarle potegnil najboljše. Požvižgal sem se na besede zdravnikov in s trdno voljo kar sam znova shodil, naučil pa sem se tudi poskrbeti sam zase. Za to drugo priložnost bom večno hvaležen.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587