Vizita.si
image (28)

Novice

Poročila se je, odšla na medene tedne, ko se je vrnila domov, pa ...

L.E.
10. 05. 2016 07.58
7

Mislila je, da so pred njo njeni najlepši dnevi. Poročila se je in z možem odšla na medene tedne. Nato pa je on zatipal bulico. Ko se je vrnila domov, so zdravniki povedali, da ima zelo agresivnega raka dojk. Takoj je imela mastektomijo.

 

30-letna Jodie Pullinger si ni mislila, da bo vrnitev domov po medenih tednih tako tragična. Z novopečenim možem Willom Barkerjem sta bila v Mehiki, ko je zatipal bulico pod njeno desno podpazduho. A tako mlada si ni mislila, da gre res lahko za kaj nevarnega.

Bil je lanski september. Takoj ko sta se z možem vrnila s počitnic, je obiskala zdravnika. In bila zgrožena, ko je ta v njeni desni dojki našel sedemcentimetrski tumor. Rak se je razširil tudi na njene limfne žleze. Takoj je bila prisiljena prestati mastektomijo, odstranitev desne dojke. Nadaljevalo se je s kemo- in radioterapijo. Ko je mislila, da bo uživala v prvih mesecih poročenega življenja, je imela ponavljajoče se okužbe, izgubila je lase in imela otečen obraz. Ampak z možem sta bila srečna, da je bulico našel še pravočasno, da ji je rešil življenje.

"Bilo je kar hudo," se spominja. "Ravno sem se vrnila s sanjskih medenih tednov. Nato pa sem izvedela, da imam raka. In to raka, ki je napredoval." V Mehiki je bilo zelo toplo, se spominja. "Večkrat na dan sem se prhala in ves čas nosila bikinije, ampak nisem pa opazila bulice." Ko jo je njen mož našel, niti ni bila zaskrbljena. Vseeno je šla k zdravniku takoj, ko se je vrnila domov, a strah je ni bilo niti, ko jo je poslal v bolnišnico. Tam je bila najmlajša in celo samo osebje je mislilo, da se bo izkazalo, da gre le za navadno cisto.

Toda ultrazvok in biopsija sta pokazala, da je stanje hujše. Ne le da je imela raka dojk. Imela je raka dojk v tretjem, torej že precej napredovalem, stadiju. "Bila sem šokirana. Toda zdravniki so mi takoj dejali, da ga je mogoče zdraviti in mi povedali, kako naprej." Morala je razmišljati o prihodnosti. In bulica, ki jo je mož zatipal, pravzaprav niti ni bila rak. Bila je otečena limfna žleza. Otečena zaradi raka. V dojki pa je bil še ogromen tumor. Zdravniki ne vedo, kako dolgo se je resnično razraščal, preden je bil diagnoziran.

Takoj je morala imeti mastektomijo desne dojke, ki so jo nato rekonstruirali. Nato je začela tri tedne kemoterapije. "Imela sem okužbo za okužbo. A vedela sem, da se moram boriti z rakom, čeprav sem si želela samo, da bi se ta kemoterapija že nehala." Lasje, obrvi in trepalnice so ji izpadli. Njen obraz je bil otečen. Počutila se je slabo. Pravi pa, da ji je pomagalo delo humanitarne organizacije, ki se bolnikom z rakom pomaga spopasti s fizičnimi spremembami, ki jih povzroči bolezen. Sedaj ko je ozdravela, zato kot njihova prostovoljka drugim pomaga sama. "Meni je pomagalo," pravi. "Naučili so me, recimo, kako si z ličili malo skriti učinke bolezni. Pridobila sem prijatelje. Postala bolj pozitivna." In tudi to je na koncu zagotovo prispevalo k ozdravitvi.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587