Vizita.si
image (28)

Novice

Zgolj naključje jo je rešilo nenadne smrti

S.P.
24. 08. 2012 13.59
2

Komaj 3-letno sicer zdravo deklico so od smrti ločile le še slabe tri ure, saj je med spanjem zbolela za izredno nevarno boleznijo. Njeno življenje je takrat rešilo zgolj navadno naključje.

Ko je Michelle Scoffing v posteljo polagala svojo 3-letno hčer, je sicer opazila, da ima vročino, a je menila, da gre le za nedolžen prehlad. Prehitro sklepanje pa je hčerko skoraj stalo življenje. Erica se je namreč zaradi žeje čisto po naključju prebudila sredi noči in ugotovila, da se ne more premikati. ''Ko sva jo odkrila, je bilo njeno telo že polno vijoličnih izpuščajev. Zaradi očitnih simptomov sva takoj pomislila na meningitis in jo nemudoma odpeljala v bolnišnico'', se izbruha bolezni spominjata njena starša.

Zdravniki so kmalu po sprejemu ugotovili, da ima meningokokni meningitis, življenjsko ogrožujoče vnetje možganske ovojnice, ki se lahko ob prepoznem odkritju konča s smrtnjo. Šele takrat je postalo jasno, kakšno srečo je imela Erica, da se je zgolj zaradi naključja prebudila. Do prihoda v bolnišnico so jo namreč od smrti ločile le še slabe tri ure.

Zapletom pa še kar ni bilo videti konca. Ker sta njeni nogi močno počrneli, so jo morali nemudoma premestiti na intenzivno nego. Po natančnem pregledu so ugotovili, da se deklica hkrati spopada še s hudo zastrupitvijo krvi, zaradi česar je njeno meso že močno razpadlo. ''Nikoli si nisem predstavljala, v kaj se lahko spreobrne rahla vročina. Ko so mi povedali, da bo morda izgubila obe nogi, se mi je porušil cel svet,'' pojasnjuje Michelle.

S pomočjo vakuumske terapije so sicer preprečili najhujše, a je morala deklica kljub temu prestati že več zapletenih operacij presaditve kože. Po več mesecih intenzivne nege pa danes že zelo dobro okreva, česar so neizmerno veseli tudi njeni starši. ''Ne moreva si predstavljati, kaj bi se lahko zgodilo, če se ne bi ponoči zbudila in prosila za kozarec vode. Bojiva se, da tako ne bi nikoli pravočasno odkrili bolezni. Rešilo jo je zgolj naključje.''

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587