Vizita.si
Med jutranjim sprehodom se je 53-letni Christopher Bader nenadoma zgrudil. Življenje mu je rešila nenavadna masaža srca v ritmu pesmi Stayin' Alive. (fotografija je simbolična)

Novice

Življenje mu je rešila pesem Stayin' Alive

E.T.
27. 11. 2009 10.00
1

Med prijetnim jutranjim sprehodom po gozdu se je 53-letni mož Debre Bader nenadoma zgrudil. Prestrašeni Debri je po glavi rojilo le eno – nasvet zdravnika, ki ga je slišala po radiu ...

Med jutranjim sprehodom se je 53-letni Christopher Bader nenadoma zgrudil. Življenje mu je rešila nenavadna masaža srca v ritmu pesmi Stayin' Alive. (fotografija je simbolična)
Med jutranjim sprehodom se je 53-letni Christopher Bader nenadoma zgrudil. Življenje mu je rešila nenavadna masaža srca v ritmu pesmi Stayin' Alive. (fotografija je simbolična)FOTO: iStockphoto

''Sprva sem mislila, da je položaj brezupen,'' se usodnega jutra, ko je mislila, da bo moža za vedno izgubila, spominja Debra Bader. ''Ko sem ga pogledala in videla, da se ne premika in da od njega ne prihaja noben zvok, sem pomislila, da je mrtev. Kljub temu sem iz njegovega žepa potegnila mobilni telefon in poklicala reševalce.'' V tistem trenutku, ko ji je po glavi rojilo na tisoče misli in vprašanj, se je nenadoma spomnila nečesa, kar je pred kratkim slišala po radiu – nasveta zdravnika, ki je laikom brez kakršnega koli znanja o oživljanju na preprost način razložil, kako naj odreagirajo v takšni situaciji. Svetoval jim je, naj na prsi človeka, ki se mu je ustavilo srce, z rokami pritiskajo v ritmu pesmi Stayin' Alive. Obupana in prestrašena Debra, ki je slišala tudi to, da po srčnem zastoju možganska smrt nastopi le v nekaj minutah, če se pacienta ne oživlja, se je zbrala in začela z nenavadnim načinom masaže srca. ''Pela sem si pesem in hkrati pritiskala na njegove prsi. Bila sem presenečena, kajti ta masaža srca je bila zelo hitra,'' pripoveduje Debra. A kljub dvomom se je na hitro odločila, da bo do potankosti sledila navodilom z radia in tako si je pela ter v ritmu pesmi masirala moževo srce 15 minut, dokler na kraj nesrečnega dogodka niso prispeli reševalci in Christopherjevo srce v tek spravili z elektrošoki. A ravno nenavadna ''glasbena'' masaža srca je bila tisto, kar je Debrinemu možu rešilo življenje.

Zdravnik na urgenci se je potem, ko je bilo najhujše mimo, z Debro pošalil in ji rekel: ''Slišal sem, da je učinkovita tudi masaža srca v ritmu pesmi Another One Bites the Dust.'' (fotografija je simbolična)
Zdravnik na urgenci se je potem, ko je bilo najhujše mimo, z Debro pošalil in ji rekel: ''Slišal sem, da je učinkovita tudi masaža srca v ritmu pesmi Another One Bites the Dust.'' (fotografija je simbolična)FOTO: iStockphoto

Ko je kasneje Debra skupaj z možem in reševalci prispela v bolnišnico in zdravniku povedala nenavadno zgodbo o masiranju srca, ji je ta razložil, da je v ritmu te pesmi približno sto udarcev na minuto in ravno takšen ritem je idealen tudi za masiranje srca. Nato pa se je še malo pošalil in Debri povedal: ''Slišal sem, da je učinkovita tudi masaža srca v ritmu pesmi Another One Bites the Dust, ki ima tudi približno sto udarcev na minuto.'' A pesem Stayin' Alive je bila tista, s katero je Debra možu Christopherju rešila življenje, in od takrat naprej, pravi, ji je pesem, ki je prej ni pogosto poslušala, zelo pri srcu.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587