Vizita.si
Stevu je ženin objem rešil življenje. (simbolična fotografija)

Novice

Življenje mu je rešil ženin objem

E. D.
08. 10. 2010 13.18
0

Ko je Becky, sicer po poklicu splošna zdravnica, pristopila k svojemu soprogu in ga nežno objela, se ji je zazdelo, da je njegov srčni utrip slišati nekoliko neobičajno. V roke je nemudoma vzela stetoskop, poslušala moževo srce in ga takoj odpeljala v bolnišnico.

Stevu je ženin objem rešil življenje. (simbolična fotografija)
Stevu je ženin objem rešil življenje. (simbolična fotografija)FOTO: iStockphoto
Nič hudega sluteča Becky Taylor se je hotela priviti k možu Stevu in uživati v njegovem objemu, ko je med tem, ko je bila prislonjena na njegov prsni koš, zaslišala nenavadno utripanje moževega srca. Ker je po poklicu splošna zdravnica, je takoj vedela, da nekaj ni v redu. V roke je vzela stetoskop in pozorno prisluhnila. Prepričana je bila, da ima Steve šum na srcu, zato ga je takoj odpeljala v bolnišnico, kjer je kardiolog naredil še nekaj dodatnih preiskav.
Stevu so še pravočasno operirali poškodovano žilo in mu rešili življenje.
Stevu so še pravočasno operirali poškodovano žilo in mu rešili življenje. FOTO: iStockphoto

Izkazalo se je, da je imela Becky prav. Steve je namreč imel močno poškodovano eno od koronarnih arterij, ki bi lahko vsak čas počila. Zato je bila operacija na odprtem srcu neizbežna. Časa ni bilo, Steva so kar takoj odpeljali v operacijsko sobo in skušali popraviti nastalo škodo. Poseg je uspel in Britanec dobro okreva. ''Stevovo stanje sem odkrila povsem po naključju. Če ga ne bi, bi mu lahko žila med kakšnim naporom, na primer med kolesarjenjem ali dvigovanjem česa težkega, preprosto počila. To se namreč zgodi marsikomu s poškodovanimi žilami,'' pove Becky, ki je začudena, da Steve ni imel nobenih znakov, ki bi kazali na njegove zdravstvene težave. ''Tovrstna anevrizma je dokaj redka, kadar se pojavi, nase opozori s tipičnimi simptomi, kot so bolečine v prsih in splošno slabo počutje. Steve pa ni kazal nobenih znakov, tudi takrat ne, ko sva prenavljala in ko je Steve močno delal, niti med smučanjem ali kolesarjenjem ne.'' Še dobro, da je bila njegova žena tako pozorna in da je zaradi svojega poklica takoj vedela, da je nekaj narobe. V bolnišnici so bili nad nenavadnim načinom, kako je pravzaprav ugotovila, da se nekaj dogaja, zelo presenečeni. Objem je bil namreč tisti, ki je Stevu rešil življenje.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587