Vizita.si
40-letna Rusinja je vbod v prsi preživela zaradi silikonskih vsadkov. (simbolična fotografija)

Novice

Silikonske prsi so ji rešile življenje!

E. D.
07. 10. 2011 08.21
1

Sliši se neverjetno, a je resnično. 40-letni Rusinji, ki jo je pobesneli mož zabodel naravnost v prsi, so življenje rešili silikonski vsadki. Tako jo je odnesla le z manjšo ureznino.

40-letna Rusinja je vbod v prsi preživela zaradi silikonskih vsadkov. (simbolična fotografija)
40-letna Rusinja je vbod v prsi preživela zaradi silikonskih vsadkov. (simbolična fotografija)FOTO: iStockphoto

Ko si je 40-letna Rusinja, ki želi ostati anonimna, omislila silikonsko oprsje, si ni niti mislila, da ji bo prav to nekoč rešilo življenje. A ji ga je, in da je ironija še večja, ji je po življenju stregel soprog, ki ji je te umetne prsi tudi plačal. Vse skupaj se je začelo z zakonskim prepirom, v katerem je možakar popolnoma izgubil nadzor nad sabo. Pograbil je nož in z njim ženo zabodel naravnost v prsi. Vendar so k sreči prav silikonski vsadki preprečili, da bi rezilo prodrlo globlje in ji razparalo srca, tako da jo je Rusinja odnesla le z manjšo ureznino. Ne le to, silikonski vsadki se niso niti razparali in ob pregledu ni bilo videti, da bi puščali. Kljub temu se je ženska iz previdnosti odločila, da si vsadke zamenja z novimi in tako prepreči nevarnost infekcije, ki bi jo lahko povzročilo iztekanje silikonskega polnila iz vsadkov.

Sicer pa so v preteklosti o tem, da so silikonski vsadki rešili življenje, poročali tudi z nekaterih drugih koncev sveta. Že nekajkrat se je namreč zgodilo, da so umetne prsi ženski rešile življenje. Pred kratkim smo tako na primer poročali o primeru iz Simmi Valleyja, kjer je v zobno ambulanto prikorakal oborožen moški in ustrelil medicinsko sestro v prsi, vendar je streljanje, prav zahvaljujoč silikonskim vsadkom, preživela.

Umetno povečanje prsi je sicer v zadnjih letih postalo zelo priljubljeno ne le med zvezdnicami, temveč tudi med navadnimi smrtnicami. A estetski kirurgi in zdravstvene organizacije v tujini opažajo zaskrbljujoč trend – zahteve po drastičnem povečanju prsi, ki ima lahko številne negativne posledice. Kakšne zahteve imajo slovenske pacientke, med katerimi vrstami vsadkov lahko izbirajo in kako poteka operacija, pa preverite v članku Ženske hočejo vse večje prsi!

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587