Vizita.si
image (28)

Novice

Zmagovalec resničnostnega šova se ponovno bori z rakom!

L.E.
07. 11. 2011 10.15
4

Ethan Zohn nam je lahko vsem vzor. 37-letnik ne dovoli, da bi ga huda bolezen premagala. Kljub raku poskuša ohranjati svoje fizično in duševno zdravje.

Ethan Zohn je dokazal, da ni pogumen le, ko se prižgejo kamere resničnostnega šova Survivor (Preživeli), ampak tudi v svojem vsakodnevnem življenju. Potem ko je enkrat že premagal raka, se je ta po dvajsetih mesecih pojavil zopet. "Prevzeli so me strah, jeza in panika,“ je dejal. Vendar pa se tem čustvom ni vdal – namesto tega je nedavno pretekel maraton.

Ethan se ne pusti poraziti. Newyorški maraton je pretekel v štirih urah, dvajsetih minutah in šestinštiridesetih sekundah. Udeležil se ga je že lani, pred začetkom letošnjega pa povedal naslednje: "Ne bom mogel teči tako hitro, kot bi rad. Toda tu sem zaradi samega dogodka, ki je neverjeten.“ V resnici je bil le dvajset minut počasnejši kot lansko leto. "Ne bom dovolil, da me rak upočasni,“ je zatrdil. "Še naprej bom hodil samo naprej ter počel stvari, v katerih uživam.“

37-letnik se bori s Hodgkinovim limfomom. Limfom je drugo ime za rak limfatičnega sistema, ki sicer ni ena najbolj pogostih vrst rakavih obolenj, je pa v porastu; pridevnik Hodgkinov označuje, kakšne so te rakave celice, ki jih odkrije histološka preiskava. Vzrok pojava limfoma ni znan, nastane pa lahko povsod, kjer se nahaja limfatično tkivo. Prvi znak je povečanje bezgavk, ki se dolgo časa ne zmanjšajo.

V intervjuju je Ethan dejal: "Ne želim, da me strah pred rakom popolnoma spremeni, vendar ne morem zanikati, da ne mislim nanj ves čas.“ Njegov rak se je spet pojavil na območju pljuč, na srečo pa se ne širi. Začel je s kemoterapijo, prestal pa bo tudi presaditev matičnih celic, ki mu jih bo podaril eden od njegovih bratov. Ti mu namreč niso povedali, kateri od njih mu jih bo podaril, saj ne želijo, da jih obravnava različno. Zdravniki so njegovo udeležbo na maratonu podpirali, čeprav so mu hkrati dejali, da je vsaj malo nor.

Zvezdniki, ki so pretekli newyorški maraton, so s tem sicer prispevali k bolj uspešnemu delovanju organizacije, ki se s športom bori proti razširjenosti aidsa med mladimi. Poleg Ethana je maraton denimo pretekla tudi Christy Turlington.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587