Vizita.si
Podivjani mladeniči so Davidu in njegovemu bratu Thomasu s kladivi popolnoma izmaličili obraz. Kljub hudim poškodbam sta po dveh mesecih skoraj takšna kot prej.

Novice

Moški z zmaličenim obrazom

E.T.
18. 02. 2010 15.27
0

Ko je Davida in njegovega brata Thomasa pred barom s kladivi v rokah brutalno napadla skupina podivjanih mladeničev, sta si brata hudo poškodovala obraz. A le dva meseca po incidentu sta David in Thomas skoraj takšna kot prej.

Podivjani mladeniči so Davidu in njegovemu bratu Thomasu s kladivi popolnoma izmaličili obraz. Kljub hudim poškodbam sta po dveh mesecih skoraj takšna kot prej.
Podivjani mladeniči so Davidu in njegovemu bratu Thomasu s kladivi popolnoma izmaličili obraz. Kljub hudim poškodbam sta po dveh mesecih skoraj takšna kot prej.FOTO: iStockphoto
Nič hudega sluteča David Barry in njegov brat Thomas sta se na silvestrovo odpravila iz bara, ko sta nedaleč od vhoda videla, kako skupina mladeničev nadleguje Thomasovega sina Chrisa. Ko sta se jim približala, da bi pomagala Chrisu, pa so nepridipravi povsem podivjali. Na dan so potegnili kladiva in začeli udrihati po njiju, medtem ko je Chris pravočasno pobegnil. ''To je bila najhujša stvar, ki me je v življenju doletela. Grozljivo je bilo nemočno gledati, kako kladiva padajo po meni,'' se grozljivega dogodka spominja David, ki se je po nekaj udarcih onesvestil, a to – po izjavi priče sodeč – ni ustavilo podivjane tolpe. Še naprej so napadali nemočna Davida in Thomasa.
Rentgenske slike so razkrile, da ima David šestkrat zlomljeno zgornjo čeljust in da ima povsem zdrobljeno desno ličnico.
Rentgenske slike so razkrile, da ima David šestkrat zlomljeno zgornjo čeljust in da ima povsem zdrobljeno desno ličnico. FOTO: iStockphoto

Ko se je David končno ovedel, se je opotekel nazaj v bar. A bil je v šoku in sploh ni dojemal, kaj se dogaja. Zato si je naročil kozarec piva, natakar pa je prebledel in ga le osuplo gledal. Njegov obraz je bil namreč povsem izmaličen – desna stran se mu je zaradi zdrobljenih kosti sesedla. Tako so Davida in Thomasa nemudoma odpeljali v bolnišnico, kjer so rentgenske slike potrdile, kako zelo resno je njuno stanje. ''Zgornjo čeljust sem imel zdrobljeno in desna polovica obraza se mi je kar sesedla. Oči niso bile v enaki liniji in tudi polovico zob sem imel premaknjenih. Pravzaprav sem imel cel obraz nekaj centimetrov nižje,'' pripoveduje David. ''Neverjetno je, da sem preživel!'' Le v malo boljšem stanju je bil njegov brat Thomas, a oba sta nujno potrebovala rekonstrukcijo obraza. In kirurge je čakalo zahtevno delo. Eden od zdravnikov je celo priznal, da tako hudih poškodb obraza še ni videl nikoli v življenju.

Davidu so kirurgi med polomljene in zdrobljene kosti vstavili jeklene ploščice in vijake. In kar je najbolj presenetljivo, David nima na obrazu ene same brazgotine! ''Operirali so me od znotraj, skozi usta, zato nimam nobenih brazgotin na obrazu,'' navdušeno pove Britanec.
Davidu so kirurgi med polomljene in zdrobljene kosti vstavili jeklene ploščice in vijake. In kar je najbolj presenetljivo, David nima na obrazu ene same brazgotine! ''Operirali so me od znotraj, skozi usta, zato nimam nobenih brazgotin na obrazu,'' navdušeno pove Britanec.FOTO: iStockphoto

A kirurgom je uspelo, kar si David in Thomas niti v sanjah nista predstavljala. Le dva meseca po brutalnem napadu sta njuna obraza skoraj takšna kot prej. Še posebej dobro se je operacija posrečila pri Davidu, ki je imel veliko več poškodb kot Thomas in so na njegovem obrazu morali opraviti veliko večjo rekonstrukcijo. Med polomljene in zdrobljene kosti so mu vstavili jeklene ploščice in vijake, in kar je najbolj presenetljivo, David nima na obrazu niti ene same brazgotine! ''Operirali so me od znotraj, skozi usta, zato nimam nobenih brazgotin na obrazu,'' navdušeno pove David. ''A obrazne živce sem imel tako poškodovane, da v obrazu nikoli ne bom več prav čutil oziroma ne bom imel pravega občutka. Tudi moje oči nikoli več ne bodo povsem simetriče.'' Sicer pa sta brata odlično okrevala in zdaj v zahvalo izkušenim makrofacialnim kirurgom na eni od britanskih televizij pripravljata oddajo o neverjetni rekonstrukciji, ki so jo naredili.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587