Vizita.si
Konec ljubezni - 2

Novice

Znaki, ki kažejo, da ni vaša sorodna duša

E. D.
10. 03. 2011 08.00
4

Je vaš novi moški res vaša sorodna duša ali ste preprosto preveč slepo zaljubljene, da bi si odkrito priznale, če to ni? Tukaj je nekaj znakov, ki kažejo na to, da morda vaš moški vendarle ni tisti pravi za vas.

Če se vedno, kadar ste v njegovi družbi, pretvarjate, da ste nekaj, kar v resnici niste, potem je čas, da se vprašate, zakaj se pred njim pretvarjate in ali ima takšna zveza sploh kakšno prihodnost.
Če se vedno, kadar ste v njegovi družbi, pretvarjate, da ste nekaj, kar v resnici niste, potem je čas, da se vprašate, zakaj se pred njim pretvarjate in ali ima takšna zveza sploh kakšno prihodnost.FOTO: iStockphoto
Na začetku zveze so ženske pogosto zaljubljene do ušes in ne znajo objektivno oceniti, ali je moški res pravi zanje ali ne. Pa vendar je dobro čim prej pogledati v resnici v oči in preveriti, ali gre res za pravo stvar. Tukaj je nekaj znakov, ki kažejo, da morda vendarle ni vaša sorodna duša – pa čeprav si ve to goreče želite.

1. Je nespoštljiv

Ste začele opažati, da besed, kot sta 'prosim' in 'hvala', ni v njegovem besednjaku? Ste ga zalotile, da vam večino časa le ukazuje in da vas nikoli ne prosi za nobeno stvar? Vam na primer kar neposredno ukaže, da rezervirajte mizo za večerjo v vajini priljubljeni restavraciji, ali vam celo brez slabe vesti reče, da mu operite in zlikate obleko za v službo? In morda potem niti ni zadovoljen s tem, kar naredite zanj, kaj šele, da bi pokazal kaj hvaležnosti? No, drage dame, ne glede na to, kako všeč vam je in kako dober je v postelji, če do vas že v prvih tednih in mesecih zveze nima pravega spoštovanja, če ne zna lepo prositi za uslugo in se prijazno zahvaliti, ker nekaj naredite zanj, potem verjetno čez čas ne bo nič bolje. Še več, če bo v vaši družbi postal še bolj sproščen in domač, bo morda to nespoštljivo komuniciranje in vedenje še slabše. Zdaj pa morate same ocenite, ali ste s tem pripravljene živeti ali ne oziroma ali je tak moški resnično vaša sorodna duša.

Tudi to, da več časa jočete, kot se smejete, je lahko znak, da vaš trenutni partner ni tudi vaša sorodna duša.
Tudi to, da več časa jočete, kot se smejete, je lahko znak, da vaš trenutni partner ni tudi vaša sorodna duša. FOTO: iStockphoto

2. Brez slabe vesti se spogleduje z drugimi ženskami

Če vaš moški brez kančka slabe vesti gleda za drugimi ženskami, tudi ko ste ve ob njem, če ima veliko prijateljic, s katerimi preživi precej časa, vas pa nikoli ne povabi zraven, vas to verjetno zelo moti ali pa v vas celo zbuja občutke negotovosti in ljubosumja. Vsekakor morate svojemu izbrancu povedati, da vas takšno vedenje moti, in če bo razumel vašo stisko ter svoje ravnanje spremenil vsaj do te mere, da se vpričo vas ne bo spogledoval z drugimi ženskami ter vas občasno vzel s sabo, ko se bo dobil z ženskimi prijateljicami, potem mu je vsekakor mar za vaju. Če pa se ne bo zmenil za vaše občutke in če bo celo trdil, da gledanje za neznankami ter pogosto druženje s nasprotnim spolom ni nič takšnega, potem je morda bolje, da ga odslovite. Le zakaj bi nenehno živele v strahu, da vas vara oziroma da mu niste dovolj?

3. Je skopuški

Saj ne, da ženske pričakujejo gore daril, prav tako ne zahtevajo, da jih vsak teden peljete na drago večerjo ali da jih vsak mesecev odpeljete na romantičen oddih v prestižen počitniški kraj. Razveselili jih boste že z majhno pozornostjo, na primer njeno najljubšo rožo, čokolado, vstopnicami za ogled njenega priljubljenega filma. Če pa je vašemu izbrancu škoda vsakega centa za vas, če vam celo za rojstni dan ne podari niti ene same rožice, če vam celo očita za denar, ki ste si ga same prislužile in s katerim nima on nič (kajti ne nazadnje sta skupaj šele nekaj mesecev), da ga nespametno zapravljate, ni nič nenavadnega, če si začnete zastavljati vprašanja, kot na primer: 'Ali mu bom morala potem, ko bova poročena, za vsak kos oblačila, ki si ga bom kupila, polagati račune? Ali bom morala sama plačevati račune za najin skupen dom? Ali mi nikoli ne bo podaril niti ene same malenkosti?' In če vas vse to moti, če ste zaradi tega nesrečne, potem takšen skopuški moški, ki gleda prav na vsak cent v svoji in celo vaši denarnici, morda vendarle ni vaša sorodna duša.

Vi si želite, da bi kazal zanimanje za vašo družino in najožje prijatelje, on pa vsakič, ko bi se morali dobiti z vašimi starši, sestro, bratom, prijateljico, najde izgovor in na večerjo morate sami.
Vi si želite, da bi kazal zanimanje za vašo družino in najožje prijatelje, on pa vsakič, ko bi se morali dobiti z vašimi starši, sestro, bratom, prijateljico, najde izgovor in na večerjo morate sami.FOTO: iStockphoto

4. Izogiba se vaši družini in prijateljem

Vi si želite, da bi kazal zanimanje za vašo družino in najožje prijatelje, on pa vsakič, ko bi se morali dobiti z vašimi starši, sestro, bratom, prijateljico, najde izgovor in na večerjo morate sami. Tudi če pride kdo na obisk ravno takrat, ko je tudi on pri vas, hitro pobere šila in kopita. Morda mu je le neprijetno, ker še nista skupaj dovolj časa in ima tremo pred vašimi domačimi, morda pa preprosto ne želi spoznavati vaše družine in prijateljev. Morda tudi nima namena z njimi vzpostaviti pristnejših vezi, kar pa utegne v prihodnje predstavljati težavo – še posebej, če ste si vi z vašo družino precej blizu. Odkrito se torej pogovorite z njim in preverite, v čem je težava. Potem pa prav tako odkrito sami pri sebi ocenite, ali si s človekom, ki noče biti v stiku z vašo družino in prijatelji, res želite ustvariti prihodnost.

5. Zaradi njega več časa jočete, kot se smejite

Če se z vašim moškim večino časa prepirata in če ste posledično pogosto nesrečni, žalostni, jezni, medtem ko so trenutki sreče in smeha vedno redkejši, potem vajina zveza očitno ne deluje tako, kot bi morala. Vprašajte se torej, ali si res želite preostanek svojega življenja prejokati in biti slabe volje. Če je odgovor ne, potem skušajte težave med vama enkrat za vselej rešiti ali pa tej zvezi, zaradi katere tako ali tako več časa prejočete, kot se smejete, naredite konec.

Če si vi želite poroke in otrok, on pa tega nima v načrtu, vajina zveza verjetno nima prihodnosti. Vsaj ne takšne, v kateri bi bila oba resnično srečna.
Če si vi želite poroke in otrok, on pa tega nima v načrtu, vajina zveza verjetno nima prihodnosti. Vsaj ne takšne, v kateri bi bila oba resnično srečna. FOTO: iStockphoto

6. Zaradi njega se pretvarjate

Če se vedno, kadar ste v njegovi družbi, pretvarjate, da ste nekaj, kar v resnici niste, potem je čas, da pokažete svoj pravi obraz. Dobro pa bi tudi bilo, če bi se vprašali, kje pravzaprav tiči vzrok za to, da pred njim niste zvesti sami sebi. Je s svojimi pričakovanji in pogledi na žensko ustvaril nek pritisk na vas in se zato zdaj pred njim bojite biti takšne, kot ste v resnici? Se silite, da ste spolno aktivne bolj, kot bi si želele biti, zato ker mu hočete dokazati, da ste prava boginja seksa in da ste vedno pripravljena na akcijo? Pred njim nikoli ne nosite udobnih trenirk, ki jih imate tako rade, temveč ste takrat, ko je pri vas, vedno urejene od glave do pet? Mu takrat, ko beseda nanese na poroko, pravite, da se tudi vam to zdi brez pomena, ker pač on ne verjame v zakon, pa čeprav si v resnici bolj kot vsega na svetu želite zakona in otrok? Nehajte se pretvarjati in mu povejte, kaj si v resnici mislite, ter mu pokažite, kakšne v resnici ste. Če vas ima res rad, vas bo namreč sprejel takšne, kot ste, če pa bosta ocenila, da se vajini pogledi na ključne stvari preveč razlikujejo, bosta pač šla vsak svojo pot.

7. Ni pripravljen na nove odgovornosti

V vsakem odnosu pridejo trenutki, ki so kot naročeni za to, da vajin odnos popeljeta na višjo raven. Tako je po določenem času vam nekako samoumevno, da vi spoznate njegovo družino in da on spozna vašo, da se preselita v skupen dom, da začneta načrtovati otroke. A če se zalomi že na začetku oziroma če začneta že kmalu po začetku zveze stagnirati in se nikamor ne premakneta, potem morda vaš moški še lep čas ne bo pripravljen na nove izzive. Morda to pomeni, da ga boste morali res dolgo čakati, da se bo čutil dovolj zrelega za zakon in otroke, morda se bo čez čas celo izkazalo, da si družine ne želi. Zato čim prej razčistita, kaj in kako, kajti če se vajine želje in načrti močno razhajajo, potem verjetno za vaju ni skupne prihodnosti.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587