Prijavile so jo prijateljice
Sicer Tinca pravi, da se že od nekdaj prehranjuje precej zdravo in se v velikem loku izogiba hamburgerjem, ocvrtemu krompirčku ter drugi hitri hrani. So pa njena nezdrava razvada še vedno sladkarije, ki se jim enostavno ne more upreti. Sicer priznava, da ni pristašica diet, saj imajo glede na njene izkušnje vse tako imenovani 'jo-jo' učinek. »Najboljše je jesti vse v zmernih količinah, pomembno pa je, da spijete vsaj dva litra tekočine na dan,« je prepričana vedno nasmejana Štajerka, ki so jo v šov 'Gostilna išče šefa' sicer prijavile prijateljice. »Ravno sem bila na kuharski praksi v Nemčiji, ko mi je naenkrat zazvonil telefon. Klicali so me s Pro Plusa in me povabili na avdicijo. Najprej sem mislila, da me kdo heca, a sem potem, ko se prejela še elektronsko pošto vedela, da gre zares,« se spominja mlada kuharica.
Tinca pravi, da je bilo sodelovanje v Gostilni edinstvena izkušnja. Pravi, da bi moral kaj takega preizkusiti vsak, ki rad kuha, je radoveden in željan novega znanja, novih poznanstev ter spoznavanje samega sebe, svojih zmožnosti. Ob omembi nagrade – to sezono se bodo tekmovalci borili za kar 100.000 evrov –nostalgično zavzdihne. »To je res veliko denarja, a to lahko pomeni tudi več prepiranja in razvnetih strasti med tekmovalci. Zato vsekakor svetujem, da se prijavijo predvsem tisti, ki jim kuhanje v družbi vrhunskega kuharja, kot je Bine Volčič, predstavlja izziv in se veselijo izkušenj ter znanja, ki ga bodo odnesli iz šova. Pomembno je, da se izkažejo po svojih najboljših močeh in se zabavajo. To bo gotovo pravi recept za zmago – takšno ali drugačno.«
V Gostilni je Tinca dobila potrditev, da se je odločila za sanjski poklic. V šovu je pridobila nova prijateljstva, poznanstva, veliko novega kulinaričnega znanja in samozavesti. Poudarja, da je bila del odlične ekipe in da je spoznala veliko ljudi, s katerimi je še danes v odličnem odnosu. »Sigurno se z vsemi soudeleženci šova slišim vsaj enkrat na mesec. Če se nam ne uspe povezati preko telefona, smo v kontaktu na družbenih omrežjih,« navdušeno pove temnolasa Štajerka in dodaja, da je bil Bine Volčič že pred vstopom v Gostilno njen idol in je njegovo delo redno spremljala že v času srednje šole za gostinstvo in turizem. »Bine je zelo prijazen, poln energije ter kulinaričnih idej. Zahteva red in disciplino in ti z veseljem predaja znanje, če si ga le pripravljen sprejeti. Vesela sem, da sem bila lahko del njegove prve ekipe.«
Gostinstvo ima v genih
A Tincini kuharski začetki segajo daleč nazaj, v otroštvo. Spomni se, da se je že kot majhna punčka ves čas s kuhalnico vrtela okrog svoje babice, ki je bila po njenih besedah izvrstna kuharica. »Skupaj sva gledali nemške kuharske oddaje, kjer sva dobili ideje za nove specialitete,« se spominja simpatična Štajerka in dodaja, da ji je bil gostilniški duh do neke mere celo prirojen, saj imajo doma trgovino in gostilno. Sama se je z gostinstvom intenzivneje začela ukvarjati pri 15-ih letih, ko je začela obiskovati srednjo šolo za gostinstvo in turizem. Ker jo je ta poklic povsem navdušil se je odločila za študij na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem v Mariboru. Trenutno opravlja zadnje obveznosti in če bo vse po sreči, bo septembra diplomirala.
Poleg študijskih obveznosti Tincin vsakdan trenutno zapolnjuje delo v domači gostilni, lani pa so z družino odprli še staro Kovačijo pri Kovaču, ki velja za kulturno dediščino domačega kraja in kjer nudijo tako različne aktivnosti kot tudi dobro jedačo in pijačo. Dela pridni gostinki torej ne zmanjka, saj rada pomaga in praktično uporablja znanje, ki ga je pridobila med študijem, na izobraževanjih v tujini in v Gostilni. »Res sem vesela, da se mi izpolnjujejo otroške sanje, kajti že od malega si želim delati doma in prevzeti našo 100-letno tradicijo.«