Vizita.si
Z nekaj preprostimi triki ga lahko brez težav zapeljete.

Duševno zdravje

Triki zapeljevanja, ki dokazano delujejo!

E. D.
26. 08. 2011 08.59
6

Raziskovalci iz različnih držav so se lotili zanimivih študij. Ugotavljali so, katere tehnike zapeljevanja resnično delujejo pri moških in zakaj. Torej, ženske, preverite njihova dognanja – morda pa vam bodo pomagala, da omrežite svojega novega izbranca.

Z nekaj preprostimi triki ga lahko brez težav zapeljete.
Z nekaj preprostimi triki ga lahko brez težav zapeljete.FOTO: iStockphoto
Oblecite rdečo obleko

Raziskovalci z univerze v Rochesterju so ugotovili, da pri večini moških pri vzbujanju začetne pozornosti zagotovo pomaga obleka rdeče barve. Nove študije so namreč pokazale, da so bile ženske v rdeči obleki moškim veliko bolj privlačne oziroma so pri njih vzbudile veliko več pozornosti kot pa tiste, oblečene v oblačila kakšne druge barve. To v resnici ne preseneča, saj prav rdeča velja za barvo, ki budi čustva in spodbuja spolno slo. Če se torej odpravljate v kak nočni klub in upate, da boste tam spoznale kakšnega prijetnega samskega moškega, ali če se odpravljate na prvi zmenek z njim, potem oblecite obleko rdeče barve. Morda pa vam bo kaj pomagala pri tem, da ga omrežite.

Menda marsikaterega moškega obnori rdeča šminka.
Menda marsikaterega moškega obnori rdeča šminka. FOTO: iStockphoto

Na ustnice nanesite rdečo šminko

Do podobnih dognanj glede rdeče barve so prišli tudi raziskovalci z univerze v Machestru. Šminka v rdečih odtenkih močno pritegne pozornost moških, ki na ženskem obrazu že tako ali tako velikokrat najprej opazijo prav ustnice. Njihove študije so pokazale, da se moški pogled kar dve sekundi dlje zadrži na ženskih ustnicah z rdečo šminko kot na tistih v kakšnih drugih barvnih odtenkih. Če ga torej želite nemudoma omrežiti, ustnice poudarite z rdečo šminko.

Podarite mu očarljiv nasmeh

Če se boste držale mrko ter vsakega moškega, ki vam bo podaril naklonjen pogled, gledale grdo, potem boste najverjetneje vse potencialne snubce odgnale. Nedavne ameriške raziskave so namreč pokazale, da prav nasmeh naredi žensko veliko privlačnejšo kot resen izraz na obrazu. Če se namreč ženska drži sila resno, moškemu deluje nedostopno, vzvišeno, morda celo arogantno, kar ga lahko odvrne od nje, pa najsi bo sicer videti še tako lepa in zapeljiva. Torej, če je na vidiku kakšen mladenič, ki vam je po videzu sila všeč, mu takrat, ko ujamete njegov pogled, namenite najbolj očarljiv nasmeh, kar ga premorete.

Moških menda ne privlačijo le razgaljene prsi ter noge, temveč tudi lepo oblikovane roke in ramena.
Moških menda ne privlačijo le razgaljene prsi ter noge, temveč tudi lepo oblikovane roke in ramena. FOTO: iStockphoto

Razkrite roke in ramena

Prepričanje, da moške najbolj privlači bujno oprsje, ki ga ženska razgali z nizko rezano obleko ali majico, ali pa dolge noge, ki jih razkrije v kratkem krilu, je – sodeč po avstralski raziskavi – napačno. Verjeli ali ne, moške privlačijo tudi lepe ženske roke ter ramena, trdijo raziskovalci. Zato poskrbite, da bodo vaše roke čvrste ter lepo oblikovane ter da jih boste zvečer, ko se s prijateljicami odpravite v lov za novim izbrancem, poudarite z obleko ali majico brez rokavov.

Omrežite ga z zapeljivim glasom

Če mu boste takrat, ko bo končno pristopil k vam, začele prav po moško kričati v uho, ga bo morda vse minilo. Zato pazite, da boste spregovorile prefinjeno, zapeljivo in predvsem po žensko, opozarjajo ameriški raziskovalci, ki so ugotovili, da igrajo pri zapeljevanju pomembno vlogo tudi barva in ton glasu ter način govorjenja. Njihova preučevanja so namreč pokazala, da igra pri veliko moških pri zapeljevanju zelo pomembno vlogo prav ženski glas, seveda pa je pomembno tudi to, kaj lepotica pove. Če boste namreč že v prvih minutah pogovora govorile bolj ali manj same neumnosti, potem se nikar ne čudite, če se bo simpatičen samec nenadoma ohladil in odmaknil h kateri od sosednjih miz.

Kaj pa vi menite o tehnikah zapeljevanja? Kaj dejansko učinkuje in kaj ne? 

Pridružite se nam na naši Facebook strani in nam zaupajte svoje izkušnje. To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587