Vizita.si
Se ne morete znebiti aken? Poskusite na naraven način!

Lepota

Znebite se aken na naraven način!

Ni.J.
06. 04. 2010 16.00
2

Akne spadajo med najpogostejše ženske težave na svetu. Te nadlogice namreč v zadrego spravijo marsikatero žensko, ki se v modernem svetu trudi biti vedno urejena. Preverite, kako se lahko aken znebite na povsem naraven način!

Se ne morete znebiti aken? Poskusite na naraven način!
Se ne morete znebiti aken? Poskusite na naraven način!FOTO: iStockphoto
Akne lahko, če jih ne pozdravimo že v začetku, povzročijo veliko težav, saj na koži pustijo veliko posledic. Zdravimo jih lahko doma, vendar pa tovrstno zdravljenje zahteva nekoliko več vloženega truda in samodiscipline.

Med ima nekaj res enkratnih antibakterijskih lastnosti, zato kožo odlično ščiti pred mikrobi. Med si na obraz lahko namažete tako, da ga zmešate z negovalno masko za obraz, ki vsebuje veliko naravnih sestavin. To storite dvakrat tedensko.

Med deluje antibakterijsko in tako kožo ščiti pred bakterijami.
Med deluje antibakterijsko in tako kožo ščiti pred bakterijami. FOTO: iStockphoto

Obraz si redno, dvakrat dnevno, umivajte z milom proti aknam ali pa z milom, ki vsebujejo žveplo, saj le to deluje antibakterijsko in je dostopno v vseh lekarnah. Če se odločite za slednje, je priporočljivo izbrati tako, ki vsebuje tudi oljčno olje ali aloe vero, ki bosta vašo kožo ščitila pred izsušitvijo.

Tudi lasje so polni maščobe in drugih izvlečkov, ki lahko vplivajo na vašo kožo. Če imate dolge lase, poskrbite, da se bodo čim manj dotikali vašega obraza, še posebej na predelih, kjer imate največ aken. Pomembno pa je, da se obraza ne dotikate prepogosto tudi z rokami, ki so polne bakterij in drugih mikrobov, ki lahko povzročijo akne.

Limetin sok ali pa cvetna voda vrtnice sta dve najboljši naravni stvari, ki pomagata pozdraviti aknavost. Če želite doseči kar največji učinek, zmešajte en del limetinega soka z delom cvetne vode vrtnice in zmes nanesite naravnost na kožo. V začetku nanosa se lahko na vaši koži pojavi rahla rdečica, ki po nekaj časa izgine. Za dober rezultat, mešanico nanašajte na obraz trikrat tedensko.

Uživajte čim več korenja, ki je bogat vir vitamina A.
Uživajte čim več korenja, ki je bogat vir vitamina A. FOTO: iStockphoto

Aloe vera je še en naravni produkt, učinkovit pri zdravljenju aken. Če jo želite uporabiti na svoji koži, odrežite cel list aloe vere in po njegovi dolžini naredite zarezo. Iz lista bo pritekla rumena želatinasta tekočina, ki jo nanesete naravnost na problematično kožo. Postopek ponavljajte vsak dan. Če ob sebi nimate rastline, lahko kupite tudi kreme, ki vsebujejo izvleček aloe vere, vendr bo učinek tovrstnega zdravljenja manjši.

Popiti je potrebno vsaj osem kozarcev vode na dan.
Popiti je potrebno vsaj osem kozarcev vode na dan.FOTO: iStockphoto

Za zdravljenje aken pa je pomemben tudi vitamin A, ki se nahaja na primer v korenju. Uživajte ga vsak dan, če ne zaradi aken in problematične kože pa vsaj zaradi boljšega vida.

Podkožnih ogrcev nikoli ne smete stiskati, ker lahko na vaši koži pustijo brazgotine ali pege, ki bodo še bolj vidne kot ogrci.

Cink deluje antibakterijsko, zato morate uživati čim več hrane, ki ga vsebuje. Najdete ga v ostrigah morskih sadežin in na sploh v vsej hrani iz morja, v žitaricah, fižolu, rdečem mesu, perutnini, mlečnih izdelkih, jajcih, sezamu in sončničnem semenu.

Popijte vsaj osem kozarcev vode na dan, saj voda očisti vaše telo toksinov. ČE ne popijete dovolj vode, se toksini začnejo kopičiti v telesu, pot na svobodo pa najdejo skozi vašo kožo, pri čeme zamačijo pore in povzročijo nastanek ogrcev.

Kože ne drgnite premočno in prepogosto, saj boste tako poškodovali njeno povrhnjico.
Kože ne drgnite premočno in prepogosto, saj boste tako poškodovali njeno povrhnjico.FOTO: iStockphoto
Obraza si ne umivajte prepogosto, še posebej ne s pilingom. Dovolj je, če si ga umijete dvakrat dnevno – zjutraj in zvečer, saj se vam bo v nasprotnem primeru koža izsušila in tako proizvajala še več maščobe, piling pa uporabljajte vsake nekaj dni, saj piling in močno drgnjenje kože povzročata ranice na koži in infekcije, ki se kažejo v obliki aken.

Uživajte čim več antioksidantov, ki krepijo imunski sistem in blažijo vnetja. Veliko antioksidantov vsebujejo na primer zeleni čaj, borovnice in granatno jabolko.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587