Vizita.si
image (28)

Novice

To ji je naredila zračna blazina …

K.P.
10. 08. 2012 15.40
11

Kelly Green je bila le nekaj dni pred svojim 16. letom udeležena v prometni nesreči. Ob udarcu se je v avtu sprožila zračna blazina, ki je najstnici vzela vid.

Avto je vozil njen oče, skoraj 16-letna Kelly Green iz Eckingtona pa je bila na sopotnikovem sedežu. Zaradi luknje je vozilo spolzelo po cesti in se obrnilo na streho, ob čemer so se sprožile zračne blazine.

Čeprav je Kelly blazina rešila življenje, pa ji je odvzela vid, saj jo je udarila neposredno v oči. Ko so jo gasilci uspeli rešiti iz razbitega vozila, so jo takoj odpeljali v bolnišnico. Njene oči so bile povsem okrvavljene. "Spomnim se, da se je zgodila prometna nesreča in da je nekdo odprl vrata ter me vprašal, če sem v redu. Ko sem pridobila zavest v bolnišnici, sem poskušala odpreti oči, a so bile zašite skupaj. Zelo sem bila žalostna, ko so mi povedali, da sem izgubila vid. Nisem vedela, kaj naj si mislim," se spominja mlada Britanka. Novica je vznemirila tudi starše. Njuna hčerka je na desnem očesu v celoti izgubila vid, za levo oko pa obstaja trohica upanja, da bo morda vid nekoč povrnjen. "Želim, da ljudje vedo, da se nisem spremenila, ampak da se le moram privaditi vsega skupaj. Še vedno sem isto dekle in ne bom obupala,“ pove Kelly, ki si zdaj pri hoji pomaga s palico in psom vodnikom. Njena 49-letna mati Bev pojasnjuje: "Nikoli ne bi pomislila, da lahko zračna blazina, ki naj bi obvarovala pred poškodbami, povzroči takšne tegobe. Življenje naše družine se je povsem spremenilo, a Kellyjin pozitiven odnos nas vse drži. Poškodba ni okrnila njenega duha in je ne ovira pri njenih ciljih. Naravnost osupljiva je." Za 18. rojstni dan si Kelly želi oditi s svojimi prijatelji na počitnice v Turčijo.

Čeprav do tovrstnih incidentov pride le redkokdaj, pa Kelly vsekakor ni edina, ki je utrpela poškodbe zaradi zračne blazine. Strokovnjaki pravijo, da do poškodb pride takrat, ko blazina z vso močjo udari ob potnikov obraz, ko še ni povsem napihnjena. V primeru prometne nesreče se blazina namreč sproži hitro, kot bi pomežiknil, kar pusti le malo časa, da bi človek odreagiral in se njenemu udarcu izognil. Zaradi teh razlogov je zelo pomembno, da proizvajalec poskrbi za pravilno odpiranje blazine, preden pride v stik z voznikom ali sopotniki.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

 

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587