Vizita.si
image (28)

Novice

Manekenka se je nenadoma zredila za 13 kg

L.E.
11. 02. 2012 08.03
43

Ko pomislijo na Karolino Kurkovo, si verjetno mnogi predstavljajo, da takšna lepotica živi srečno in zdravo življenje. Toda sedaj je 27-letna manekenka razkrila, da to nekaj časa ni bilo prav nič glamurozno.

Bleščeč nakit, lepa oblačila, luksuzna stanovanja, dragi avtomobili … Vse to Karolini Kurkovi v zadnjih letih ni pomenilo prav nič. Komaj 27 let stara manekenka se je lahko ukvarjala samo s svojim zdravjem. O svojih težavah je spregovorila na nedavni konferenci ameriških modnih oblikovalcev, ki se je to leto med drugim ukvarjala s perečo temo, kako življenje in delo manekenk spremeniti v bolj zdravo in uravnoteženo. Plavolaska, ki je tudi ena izmed Viktorijinih angelčkov, je opisala, kako so se ji pri 24 letih nenadoma pojavili simptomi, ki bi jih sicer pripisovali začetku menopavze. Poleg tega se je zredila za 13 kilogramov ter nenadoma začela prestajati hude napade panike. “Imela sem 24 let in menopavzo. Mislila sem, da sem znorela,“ se spominja. “Mučili so me napadi panike, sploh nisem razumela, kaj se dogaja … Še posebno, ker sem vedno živela tako zdravo. Vse svoje življenje sem telovadila, uživala pravo hrano in na sploh dobro skrbela zase.“

Slavno manekenko je prizadela hipotireoza – ščitnica, ki ne deluje dovolj aktivno. Ščitnica je žleza, ki uravnava našo porabo energije. Če torej ne proizvede dovolj hormonov, se začnemo počutiti utrujeni in slabotni, četudi dovolj počivamo. Zajame nas lahko depresija, pojavijo se lahko tudi druge psihične motnje, težko prenašamo hladno vreme, imamo težave s spominom in osredotočanjem, nekateri sploh več ne slišijo dobro. Menstruacije lahko postanejo neredne, četudi včasih zelo obilne, koža se spremeni v suho in bledo, nemalokrat celo zabuhlo, nohti so lomljivi, lasje pretirano izpadajo. Zanimivo je, da se nekateri začnejo rediti, četudi izgubijo apetit. Bolezen res pusti svoje posledice na delovanju celotnega telesa. Toda ker se po navadi ne pojavijo vsi simptomi naenkrat oziroma so vsaj na začetku zelo blagi, mnogi ne prepoznajo, da jih sploh muči določena bolezen. Kaj se dogaja s ščitnico, lahko zdravnik vidi pri pregledu krvi. Na srečo je hipotireozo mogoče zdraviti.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (43)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587