Vizita.si
image (28)

Novice

Danes je spet nasmejana

S.P.
29. 03. 2013 14.11
19

Nekdanja britanska manekenka Katie Piper, ki si jo je svet zapomnil predvsem kot žrtev grozovitega napada z žveplovo kislino, je v javnosti spet nasmejana. Po več kot 40 prestanih operacijah je namreč končno dobila nov obraz, s katerim je, kot pravi, več kot zadovoljna.

Nekdanja britanska manekenka in znana televizijska osebnost Katie Piper, ki jo je svet pred nekaj leti bolje spoznal šele kot žrtev grozljivega napada z žveplovo kislino, je v torek znova navdušila s svojo pozitivno ter nasmejano podobo. Na podelitvi prestižnih nagrad vInspired National Awards v Londonu se je namreč samozavestno postavila pred objektiv in javnosti razkrila končne rezultate večletnega procesa okrevanja ter obnavljanja kože na predelu obraza, s katerimi je, kot pravi sama, več kot zadovoljna. "Ne samo na zunaj, zdaj sem lepa tudi od znotraj," je svoje veselje delila z vsemi prisotnimi.

Nočna mora 29-letnice se je začela marca v letu 2008, ravno ko si je želela ustvariti uspešno modno in igralsko kariero. A ji tega nekateri očitno niso privoščili. Njen nekdanji partner Daniel Lynch je namreč znanca nagovoril, naj se ji maščuje, ker ga je zapustila, in vanjo zaluča stekleničko, polno žveplove kisline. "Tisto jutro si nisem mislila, da odsev v ogledalu ne bo nikoli več enak," se spominja. Predel njenega obraza je namreč utrpel nepopravljivo škodo, saj so tega za vedno zaznamovale hude opekline, izgubila pa je celo vid na levo oko.

Zdravili so jo v bolnišnici Chelsea and Westminster Hospital, kjer so ji morali odstraniti vse poškodovane plasti kože in jih nadomestiti z umetno snovjo, imenovano matriderm, ki je tvorila novo osnovo, prek katere so se zarasle nove plasti. Kar 12 dni je bila v umetni komi, med tem je izgubila kar 38 kilogramov, da je prišla do zdajšnjih rezultatov, pa je morala prestati več kot 40 operativnih posegov. "Pot je bila trnova, zato sem vesela, da je to končno za mano. Stare Katie sicer ni več, a sem spoznala novo, izboljšano Katie, ki ceni življenje in lahko doseže prav vse, kar hoče. Ne pozabite – vedno obstaja upanje. Le poiskati ga morate in mu pustiti, da opravi svoje delo."

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602