Vizita.si
Bethany je prestala že več operacij, s katerimi so ji zdravniki skušali vrniti stari obraz. (simbolična fotografija)

Novice

28-letnici obraz iznakazila močna kislina

Ni.J.
03. 09. 2010 09.47
6

Ženska je zaradi napada s kislino utrpela hude opekline obraza. Po operacijah dobro okreva, vid pa so ji rešila očala, ki jih je kupila 20 minut pred napadom.

Bethany je prestala že več operacij, s katerimi so ji zdravniki skušali vrniti stari obraz. (simbolična fotografija)
Bethany je prestala že več operacij, s katerimi so ji zdravniki skušali vrniti stari obraz. (simbolična fotografija) FOTO: iStockphoto
28-letna Bethany Storro iz Vancouvra je pred nekaj dnevi prestala kar nekaj operacij. Neznana ženska, ki je še vedno na prostosti, se ji je namreč na ulici približala, jo vprašala, ali je žejna, in ji nato v obraz zlila skodelico korozivne kisline.

Bethany je kislina razžrla dobršen del kože na obrazu, kljub grozljivi situaciji pa skuša ohraniti svoj smisel za humor. "Že tako slabo slišim, zato sem več kot srečna, da sem v trenutku, ko je ženska prišla do mene in me polila s kislino, imela očala, ki sem jih kupila približno 20 minut pred napadom. Tako k sreči vsaj še vedno dobro vidim," pravi in dodaja, da običajno očal sploh ne nosi in da ne ve, po kakšnem naključju si jih je kupila ravno tistega dne.

"Imam pa svoje vzpone in padce. V določenem trenutku se počutim odlično, spet v drugem pa se sprašujem, zakaj se je to zgodilo ravno meni," pove o doživljanju nesreče, ki jo je doletela. Kljub temu pa meni, da bo nekega dne svoji napadalki lahko oprostila za njeno dejanje.

Storrova je razložila, da ji je surov napad povzročil najhujšo bolečino, ki jo je doživela v življenju. Spominja pa se tudi, kako ji je koža ob stiku s kislino začela cvrčati. "Lahko sem videla, kako mi snov razžira oblačila in kožo. Občutek je bil grozen, sploh ga ne morem opisati," še zaključuje. Rešilca je po napadu poklical mimoidoči, ki pravi, da tako grozljivih opeklin še ni videl. "Njen obraz je bil otečen, videl pa sem lahko vsako njeno poro. Naravnost grozljivo!"

Po prihodu v bolnišnico je dr. Nick Eshraghi najprej analiziral snov, s katero je bila Storrova polita. Ugotovil je, da gre za izjemno močno kislino. Kot pravi, je bil cilj operacij, ki so sledile nesreči, odstraniti čim več poškodovane kože.

Policija še vedno išče storilko. Po opisu Storrove je visoka približno 170 centimetrov, atletske postave in afriško-ameriške rase.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587