Vizita.si
image (28)

Novice

Se tudi vam zdi, da potrebuje liposukcijo?

K.P.
14. 09. 2012 15.19
16

Atraktivna britanska zvezdnica je nedavno presenetila z izjavo, da se je odločila za nov lepotni poseg. Medtem ko je sama nad svojo odločitvijo nadvse navdušena, pa se javnost sprašuje, ali lepotni poseg sploh potrebuje.

25-letna britanska manekenka in igralka Maria Fowler se je obiska pri estetskem kirurgu nadvse veselila, kar je tudi izrazila na družbenem omrežju. Zvezdnica se namreč močno veseli lepotnega posega, ki ga bo opravila v bližnji prihodnosti. Čeprav je priznala, da v ordinaciji estetskega kirurga ni bila prvič, saj si je v preteklosti operirala prsi in ustnice, pa je javnost tokrat dodobra presenetila z odločitvijo, da gre na liposukcijo. V preteklosti je že izjavila, da bi si želela imeti manjšo zadnjico, ker ji ni všeč, kako izgleda v kopalkah. Reviji The Sun je zaupala: "Ko vidim fotografije svoje zadnjice v kopalkah, pomislim, da je prevelika. Sovražim to.“

Težave z videzom se niso pojavile prvič, saj je slavna Britanka reviji Closer zaupala, da se je včasih sama sebi zdela prekomerno težka, kar jo je pognalo v ekstremno dieto. "Nisem imela motnje hranjenja, a bila sem vsekakor obsedena s svojimi kilogrami. Bolj kot so mi ljudje govorili, da sem shujšala, bolj sem nadaljevala z dieto. Bila sem res suha. Ne vem, koliko kilogramov sem shujšala, vem pa, da sem imela približno 50 kilogramov," se spominja zvezdnica. 31 dni je jedla zgolj ovseno kašo in proteine, nezdrava dieta pa ji je sčasoma prinesla nihanja razpoloženja, glavobole in nepopustljiv občutek lakote. Skrhano samozavest ji je obnovil partner Lee Croft. Na vprašanje, zakaj se je odločila za liposukcijo, marsikdo ne najde odgovora, saj na njej ni videti odvečnih maščobnih blazinic, vsekakor pa Maria ni edina zvezdnica, ki zaradi življenja pod žarometi čuti potrebo po tem, da mora izgledati popolno.

Obisk pri estetskem kirurgu v zvezdniškem svetu vsekakor ni redkost, velikokrat pa gre za posledico tako imenovane telesne dismorfične motnje. Posamezniki, ki trpijo za telesno dismorfično motnjo, vidijo na svojem telesu napake, ki bi se drugim zdele povsem malenkostne in nepomembne. Motnjo samopodobe je težko prepoznati, vsekakor pa bi jo pri svojih pacientih morali prepoznati estetski kirurgi. Pri odpravljanju težave je treba ob pomoči strokovnjaka najti vzrok motnje samopodobe ter nato zmanjšati čustvene stiske, ki jih posameznik doživlja.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587