Vizita.si
Aliana Lohan

Novice

Zvezdnica še vedno zaskrbljujoče koščena!

E. D.
12. 10. 2011 08.11
2

Paparaci so tokrat med sprehodom po New Yorku ujeli Ali Lohan, mlajšo sestro razvpite Lindsay Lohan. Ne le da je 17-letnica še vedno zaskrbljujoče suha, zdi se, da je izgubila še nekaj dodatnih kilogramov.

Ali Lohan je med sprehodom po newyorških ulicah razkazovala svojo še vedno koščeno postavo, paparaci pa so ji tudi tokrat sledili na vsakem koraku. In nove fotografije 17-letne Ali so spet vzbudile polemike tako med strokovnjaki za prehrano kot laično javnostjo. Mnogim se namreč zdi mlada manekenka preveč koščena, mnogi celo glasno namigujejo, da se gotovo spopada z motnjami hranjenja. A Ali še vedno vztraja, da nima težav, in v bran ji je že pred časom stopila tudi njena starejša sestra Lindsay Lohan, ki je na svojem profilu spletnega socialnega omrežja Twitter zapisala: ''Vsak super model je bolj ali manj tako suh kot ona. Moja sestra je čudovita in tako ponosna sem nanjo in na njeno manekensko kariero!''

Drugačnega mnenja pa je Alijin oče Michael Lohan, ki pravi, da je njegova mlajša hči v zadnjem času res drastično shujšala in da je iz dneva v dan bolj koščena. ''Grozljivo jo je videti takšno,'' je povedal. ''Res je bila vedno bolj vitka, a v zadnjem času je izgubila veliko kilogramov in ta drastična sprememba me skrbi.'' Z Alijinim očetom se strinjajo tudi mnogi strokovnjaki za prehrano in motnje hranjenja, ki ob pogledu na fotografije vedno bolj suhljate in koščene 17-letnice pravijo, da ima najstnica nedvomno težave. ''Zagotovo je močno presuha. Že ob pogledu na njena upadla lica in štrleče kosti lahko rečemo, da ji je nedvomno pošla skoraj vsa mišična masa,'' je fotografije mlade Ali komentiral dr. Majid Ali.

Motnje hranjenja so sicer v zadnjem letu v porastu, z njimi pa se spopadajo že sedem let stari otroci. Za ljudi z motnjami hranjenja je značilno, da postaneta hrana in prehranjevanje pomembnejša od vsega drugega. Pri njih se pojavlja želja, da bi jedli sami, nenormalen strah, da se bodo zredili, hudo samoobtoževanje in zaskrbljenost, če pojedo kaj takšnega, za kar sami mislijo, da ne bi smeli jesti. Drugi znaki, ki kažejo na to, da se z osebo nekaj dogaja, so tudi nenehno ukvarjanje s težo, postavo, hrano, kalorijami in dietami, pretirano in negativno posvečanje pozornosti zunanjemu videzu, pretiran in strog režim telesne vadbe, izogibanje hrani in dogodkom, povezanim s hrano.

Pri preprečevanju motenj hranjenja je zelo pomembno, da otroci oziroma mladostniki že zelo zgodaj v življenju razvijejo zdrav odnos do svojega telesa. Starši lahko pri tem veliko pomagate in tako zmanjšate možnosti za motnje hranjenja. Kako to narediti, pa preberite v članku Kako preprečiti motnje hranjenja?

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587