Vizita.si
Anastacia ima že vse življenje težave z zdravjem.

Novice

Zvezdnica znova v boj z rakom

J.V.
02. 10. 2013 08.47
1

Pevka Anastacia je za rakom na dojki prvič zbolela leta 2003, zaradi česar so ji odstranili del leve dojke, s pomočjo kemoterapije pa je bolezen takrat premagala. Vse, dokler se pred nekaj meseci rak ni vrnil. Zaradi tega se je zvezdnica odločila za odstranitev obeh dojk in tako preprečila ponoven pojav bolezni.

Anastacia ima že vse življenje težave z zdravjem.
Anastacia ima že vse življenje težave z zdravjem. FOTO: Reuters

„V začetku letošnjega leta so mi že drugič postavili diagnozo raka na dojki in trenutno sem v finalni fazi okrevanja po dvojni mastektomiji,“ je za Daily Mail povedala 45-letna Anastacia. „Bilo je zelo intenzivno potovanje, toda počutim se odlično in pripravljena sem na naslednjo poglavje.“ Pravočasno odkritje bolezni je pevki rešilo življenje, Anastacia pa je odločena, da bo s svojo izkušnjo sedaj poskušala pomagati ženskam po celem svetu. Za rakom na dojki je prvič zbolela leta 2003 in bolezen takrat tudi premagala, letos februarja pa je svojim oboževalcem sporočila, da se je ta vrnila. Njeno turnejo so odpovedali, Anastacii pa so zdravniki odsvetovali vsa nastopanja in potovanja.

V njenih preteklih izjavah je Anastacia dejala, da je bil eden izmed razlogov za pojav bolezni v njenem primeru stres, saj v njeni družini do sedaj te bolezni ni bilo. „Vedno več žensk danes zboli za rakom, kar ni povezano z geni. Prepričana sem, da je mojega povzročil stres,“ je dejala pevka in dodala: „Ne preveč stabilno razmerje, v katerem sem bila, in moja kariera, vse je postalo preveč zame. Nisem narejena za ta posel. Ne vem kako naj bom zvezda, kakršno si je moja založba vedno želela.“

Poleg boja z rakom pa Anastacia trpi tudi za srčno boleznijo, pri kateri srce bije kar trikrat hitreje, kot je normalno. Zaradi tega mora pevka vsak dan jemati zdravila, ki umirijo njen srčni utrip. Kljub številnim zdravstvenim težavam, ki jo pestijo že več let, Anastacia pravi, da je zaradi njih postala oseba, kakršna je danes. „Moje bolezni so me spremenile na veliko načinov. Vplivajo na vse, od mojega zdravja, dela do razmerij.“

Anastacia ni prva hollywoodska zvezdnica, ki je letos javno šokirala z odkritjem o dvojni mastektomiji. Za isti korak se je pred nekaj meseci odločila tudi igralka Angelina Jolie, ki ima raka na dojki v družini. Da bi zmanjšala možnost pojava bolezni, se je odločila za odstranitev obeh dojk. Novembra lansko leto je isti poseg prestala tudi žirantka šova X Faktor Sharon Osbourne, ki so ji zdravniki sporočili, da v sebi nosi gen, ki lahko poveča možnost razvoja raka na dojki.
 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587