Vizita.si
Kaj počne Cheryl Cole, da je njena zadnjica tako napeta? Strokovnjaki za prehrano so prepričani, da prečiščevalna dieta ni pravi odgovor in da gre tu prej za samopromocijo kot za resnico o tem, kako priljubljena pevka ohranja svojo postavo.

Novice

So zvezdniške diete zgolj nevarne prevare?

K.B.
05. 01. 2011 10.09
7

Dieta po krvnih skupinah, ki se je poslužuje Cheryl Cole, razstrupljanje telesa, na katerega prisega Naomi Campbell, in priljubljeno zvezdniško hujšanje preko akupunkturnih točk, so vse prave neumnosti, so prepričani dietetiki. Tako opozarjajo, da so to prej načini samopromocije kot zdrav način življenja.

Seveda nas vse zanima, kako za vraga ima lahko Demi Moore pri svojih letih tako popolno postavo.
Seveda nas vse zanima, kako za vraga ima lahko Demi Moore pri svojih letih tako popolno postavo. FOTO: Twitter
Seveda nas vse zanima, kako za vraga ima lahko Demi Moore pri svojih letih tako popolno postavo, kolikokrat na dan mora vaditi Naomi Campbell za svoj popoln trebuh in kako je možno, da je zadnjica Cheryl Cole tako napeta. Prav zato z veseljem nasedamo vsem zvezdniškim dietam in njihovim nasvetom, kako naj se prehranjujemo, vadimo in katere tretmaje naj prestanemo, da bomo dosegli popolnost. Naveličani poslušanja najrazličnejših zvezdniških nasvetov so se ameriški dietetiki odločili razkriti resnico o tem, katere diete so največje 'neumnosti' in kdo na račun samopromocije najbolj zavaja ljudi.

Ena največjih zvezdniških prevar letošnjega leta je po mnenju dietetikov zagotovo razstrupljevalna dieta, ki jo uporabljata Naomi Campbell in Demi Moore. Po njej naj bi dva tedna pili le javorjev sirup z limono in poprom. ''Vsake toliko časa je dobro prečistiti svoje telo,'' je na Oprah Show povedala seksi gazela Naomi Campbell. Kdo ji ne bi verjel? A ob tem so se zgrozili dietetiki, ki odsvetujejo kakršno koli prečiščevanje telesa. ''Telo se je samo od sebe prav dobro sposobno prečistiti, pri prečiščevalnih dietah pa gre prej kot za čiščenje za stradanje, kar pa zagotovo ni zdravo za telo,'' pove strokovnjakinja za zdravo prehrano Anna Raymond.

Tudi dieta po krvnih skupinah, ki se je drži pevka Cheryl Cole, je po mnenju dietetikov prazna marnja. Po njej naj bi ljudje z različnimi tipi krvnih skupin jedli različno vrsto hrane in določeno vrsto hrane opuščali. ''Ne samo da sem si s to dieto oblikovala telo, po njej sem polna energije,'' je povedala Cheryl Cole. Dietetik Sian Porter pa pravi, da krvna skupina ne more vplivati na to, kako prebavljamo hrano: ''Ta teorija je le še ena izmed trenutnih modnih muh. Zanimivo pa je, da se Cheryl po njej počuti polna energije, saj ravno izpuščanje določene vrste hrane z jedilnika vodi do zmanjševanja energije.''

Ena izmed priljubljenih zvezdniških prevar je tudi silikonska zapestnica Power Balance, ki naj bi povečala našo moč, energijo in počutje. Takšno zapestnico nosijo nogometaš David Beckham, igralec Robert De Niro, zaročenka princa Williama Kate Middleton in drugi. ''Neverjetno je, kako močnejšega se počutim, ko vadim s to zapestnico,'' je povedal voznik formule 1 Rubens Barrichello. Medtem ko profesor Grey Whyte iz univerze v Liverpoolu opozarja, da gre za placebo efekt: ''Vzrok za to, da je njegov trening boljši, ni v zapestnici, ampak v njegovem pričakovanju, da se bo zaradi zapestnice počutil drugače.'' Podobno je bila tudi igralka Kate Ford prepričana, da ji bo magnetna zapestnica okoli zapestja pomagala shujšati.

Kaj počne Cheryl Cole, da je njena zadnjica tako napeta? Strokovnjaki za prehrano so prepričani, da prečiščevalna dieta ni pravi odgovor in da gre tu prej za samopromocijo kot za resnico o tem, kako priljubljena pevka ohranja svojo postavo.
Kaj počne Cheryl Cole, da je njena zadnjica tako napeta? Strokovnjaki za prehrano so prepričani, da prečiščevalna dieta ni pravi odgovor in da gre tu prej za samopromocijo kot za resnico o tem, kako priljubljena pevka ohranja svojo postavo.FOTO: celebrity-pics.movieeye.com

Zdravniki pa opozarjajo, da so zvezdniške izjave lahko izjemno zavajajoče in nevarne. Ko zvezdniki podajo kakšno izjavo o boleznih, zdravljenju, dietah in znanosti, ta namreč takoj obkroži svet, če je trditev pravilna ali ne. Njihovo mnenje se razširi v nekaj sekundah in takoj dobi pozornost javnosti, medtem ko mnenje zdravnikov in znanstvenikov ne, čeprav je to bolj verodostojno in ni zavajajoče. Prav zato dietetiki ljudem polagajo na srce, naj nasvete zvezdnikov o zdravju jemljejo z rezervo.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587