Christine je s svojo zgodbo pomagala tudi številnim drugim na poti pri izgubi odvečnih kilogramov, saj je svoje vzpone in padce redno beležila na svojem Instagram profilu. A v svoji zadnji objavi, je razkrila, kakšen je njen odnos do hrane.
''Nič nima tako dobrega okusa, kot se je dobro počutiti vitkega v svojem telesu. Lahko vam obljubim, da je imel na obeh fotografijah čokoladni kolač enako dober okus. Razlika je le, da sem se naučila razmišljati drugače o hrani. Včasih sem živela za naslednji obrok. Dobesedno, ko sem jedla kosilo, sem že razmišljala, kaj bom jedla za večerjo,'' priznava in nadaljuje:
''Naučila sem se uživati v novih stvareh, ki so povezane s hrano. Naučila sem se ljubezni do kuhanja hrane in iskanja novih načinov, kako si pripraviti obrok z malo sladkorja in ogljikovih hidratov, ki ima prav tako odličen okus in mi ne preprečuje, da bi dosegla svoj cilj. Naučila sem se, da sem prenehala jesti svoja čustva in da sem našla drugačen način, kako jih izrazim.''
Čeprav še vedno sovraži telovadbo, najde druge načine za blaženje posledic stresa. Rada namreč igra klavir in včasih se potrudi tudi, da nekoliko telovadi. Kot pravi Christine, je danes še vedno ista oseba, kot je bila prej, le da se fizično in psihično počuti veliko bolje. Vse to pa je posledica trdega dela.
Prepričana je, da je ključnega pomena tudi, da najdemo nove načine, kako blažimo stres in da tega ne počnemo s hrano. ''Na grd način sem se morala naučiti, da se sicer po slabi hrani za nekaj časa počutim bolje, da na dolgi rok se po njej počutim le še slabše.'' Prav zato sedaj prisega na zdravo hrano, po uživanju katere se v resnici počuti boljše.
Kot pravi, pa je najpomembnejše, ko začnemo s transformacijo telesa, da pričnemo drugače razmišljati. Ko spremenimo stvari v glavi, pravi, se prave spremembe šele prično.
Kaj je operacija zmanjšanja želodca?
Operacija zmanjšanja želodca je poseg, ki ga kirurgi izvedejo v skrajni sili, ko debelost pri pacientu predstavlja že resno grožnjo za zdravje. ''Gre za posameznike, ki že dolga leta skušajo znižati telesno težo na vse možne načine, a jim to zaradi različnih, predvsem psiholoških razlogov ne uspeva,'' pojasnjuje dietetičarka Marina Zakič.
Prav tako ne gre za hitro ali za lahko rešitev, poudari. Pacienti morajo že pred posegom na dieto, ki skrči jetra in kirurgu omogoči boljši laparoskopsi dostop. Poleg tega se morajo spoznati s pravili zdravega prehranjevanja. Ker gre za drastičen poseg v telo, prinaša tudi številna tveganja. Kot pravi dietetičarka, pa se pravo delo prične šele po posegu, saj mora pacient najprej uživati le tekočo hrano in že ob njej se pogosto spopade s slabostjo, bruhanjem, diarejo in zgago. Takrat se mora natanko držati navodil dietetičarja in uživati izjemno majhne količine hrane.
KOMENTARJI (1)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV