Vprašanje
Spoštovani!Najlepša hvala za vaš odgovor glede mojega vprašanja ali je uživanje pire pri intoleranci na pšenico dovoljeno. Sedaj me pa zanima še naslednje, in sicer so med testiranimi živili pšenica (imam visoko intoleranco), koruza (visoka intoleranca), oves (zmerna intoleranca), ječmen, rž in riž pa vsi negativno. Zanima me kaj menite glede kamuta, amaranta in kvinoje?Teh živil torej ni na seznamu testiranih, vendar gre za pražita, menite da bi jih lahko uživala?Menite, da obstaja še kakšno drugo žito, katero morda niti ne poznam, ki bi ga lahko jedla?Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav
Odgovor
Toej boste jedli: ječmen, rž in riž; temu brez skrbi dodali še kamut, amarant in kvinojo, pa seveda domače proso in ajdo. Verjetno boste imela težave s kruhom. najbolje je, da si ga boste pekla sama doma iz osnovnih in dovoljenih žit (idealno bi bilo, da bi si dovoljena žita mlela doma sproti, kar pomeni investicijo v mlin za žito. Razlog: cena industrijsko čistih mok je dokaj visoka, običajne moke pa imajo lahko primes pšenice - kruh iz pekar ima tudi če je deklariran kot ržen, kar precejšnjo primes pšenične moke) Lahko si sicer pomagate s kruhom za celiakijo, ki pa ne sme vsebovati pšenice (nekatere brezglutenske moke lahko vsebujejo pšenični škrob) in koruze.
Srečno
Preberi še
Jože Lavrinec
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV