Vprašanje
Živjo! Vemo da hrana z visokim glikemičnem indeksom na splošno povečuje lipide v krvi, ali jih povečuje tudi hrana z zelo nizkim GI(npr. fruktoza)? Hvala za odgovor!
Odgovor
So pač izjeme. In med nje spada tudi fruktoza. Resnično ima nizek glikemični indeks in vse študije kažejo, da, če jo uživamo kot sladilo povzroči tudi porast lipidov. poleg tega pa tudi poznamo omejitve - fruktoza, kljub načeloma manjšemu porastu krvnega sladkorja ni najbolj primerna za sladkorce. Ob večji količini (ca 6 dag dnevno bo glikemični odziv na fruktozo opazen in sorazmerno hiter. Poleg tega je fruktoza sorazmeroma dober vir čiste energije! In tega ne smemo pozabiti.
je pač tudi tu potrebna zmernost.
Kakor koli že - najbolj primerna je fruktoza takrat, kadar jo zaužijemo v sadju!
Srečno
Preberi še
Jože Lavrinec
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV