Vizita.si
Vizita zdravniki

POPovi zdravniki

Glikemični indeks

Jože Lavrinec
15. 09. 2004 10.12
0

Zanima me kako kuhinjski sladkor vpliva na nivo krvnega sladkorja, saj sem nekje prebral, da v primerih ko dosladkujemo določena živila, ki imajo visok GI, s saharozo GI ne samo da ga ne zvišamo, ampa...

Vprašanje
Zanima me kako kuhinjski sladkor vpliva na nivo krvnega sladkorja, saj sem nekje prebral, da v primerih ko dosladkujemo določena živila, ki imajo visok GI, s saharozo GI ne samo da ga ne zvišamo, ampak ga celo znižamo. Npr. če sladkamo dobro skuhane knedeljčke. LP
Odgovor
Kako lepo bi to bilo, če bi bilo to res! Potem bi vsem diabetikom svetovali uživanje sladkane hrane! Žal TO NE DRŽI! Na videz resnično lahko zmanjšamo GI živilo, ki imajo sama po sebi visok GI z živilom, ki ima nizek GI! Toda logika in matemaitka nam pove, da GI enega živila plus GI drugega živila, deljeno z dve, še ni GI neke jedi! Upoštevati moramo tudi količino ogljikovih hidratov. Vedeti moramo: Na porast krvnega sladkorja vpliva količina zaužitih ogljikovih hidratov, na hitrost porasta krvnega sladkorja pa skupni GI vseh živil, ki jih v enem oobroku zaužijemo. Žal
Jože Lavrinec
Preberi še
Jože Lavrinec
UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 650