Vizita.si
Vizita zdravniki

POPovi zdravniki

Mikrovalovka

Jože Lavrinec
02. 04. 2011 17.31
0

Ali je res, da je hrana, ki je pripravljena v mikrovalovni pečici, posebej škodljiva - saj naj bi bila "popolnoma mrtva". Namesto da bi prinašala energijo, jo telo celo porablja za razgradnjo mrtve hr...

Vprašanje
Ali je res, da je hrana, ki je pripravljena v mikrovalovni pečici, posebej škodljiva - saj naj bi bila "popolnoma mrtva". Namesto da bi prinašala energijo, jo telo celo porablja za razgradnjo mrtve hrane. Redna uporaba mikrovalovne pečice neizbežno vodi k nastanku rakavih obolenj. Navajam primer katastrofalnega učinka mikrovalovnega sevanja npr. na jabolko. Čeprav je jabolko pogosto kiselkastega okusa, v naši presnovi deluje bazično. Vsebuje organske in mineralne sestavine ter vitamine, ki so zelo ugodni za naš organizem, saj jih lahko v celoti izkoristi. Zrelo jabolko je torej popoln nosilec živega. Če ga postavimo za 10 sekund v mikrovalovno pečico, je sicer še vedno podobno jabolku v kemičnem in fizikalnem smislu (spremenjen je le njegov oscilacijski spekter), vendar je s segrevanjem postalo nekaj povsem drugega. Že po desetih sekundah v mikrovalovni pečici od jabolka (v biofizikalnem smislu) ne preostane nič. Biofizikalno je jabolko mrtvo, ker ne vsebuje nobene žive strukture več. Postane mrtva snov. In ne samo to. Obremenjuje nas tudi biokemično, saj na našo presnovo ne deluje več bazično, temveč zelo kislo, saj so organski minerali v desetih sekundah postali anorganski. Zato iz semena takšnega jabolka tudi ni več mogoče vzgojiti jablane. Čeprav se zavedam, da je antipropaganda zelo uporabljlenemu gospodinjskemu pripomočku, kot je mikrovalovka v nasprotju s trgovsko logiko - vas vljudno prosim za iskreni odgovor. Zanima me PREDVSEM za moje vnuke!!! Hvala vnaprej.Upokojenka Martina.
Odgovor
Na internetu, kot je videti, divja prava vojna proti mikrovalovkam!Pa je kar hecno, ker nas nihče ne sili, da bi jih morali uporabljati. kdor želi jo kupi, kdor je ne mara, je pač ne kupi. Poleg tega pa mikrovalovka deluje enako kakor vsi električni aparati: če želimo, da deluje jo moramo vklopiti! In če ne želimo, jo pač ne vklopimo! Iz gole radovednosti sem šel preverjati strokovna izhodišča za in proti uporabi tega pripomočka. In nisem našel ničesar novega, kar bi mikrovalovko lahko postavilo na novo zatožno klop! Imamo številne študije, ki nas opozarjajo pred pripravo hrane na žaru (nastajanja karcinogenih bioaminov!), toda v trgovinah neprestano prodajajo tako plinske žare, kakor tiste na oglje in nobenega glasu civilne iniciative proti! Imamo številne študije o škodljivosti cvrenja jedi, a fritezo lahko kupimo v sleherni samoposrežbi! In nobene civilne iniciative, ki bi nas opozarjala pred tveganjem! Čemu takšna hipokrizija? In še vaši argumenti, ki ste jih navedli - verjetno prepisali od nekod: Če jabolko kuhamo - se njegova sestava vedno nekoliko spremeni! Kar je povsem normalno! Spremeni se tudi vsebnost nekaterih vitaminov- saj vemo, da nekateri na temperaturi počasi razpadajo!A to vemo že zelo dolgo! In ni razloga, da tudi v mikrovalovki ne bi bilo drugače! Opise, ki jih navajate pa ne bom komentiral. Skratka - o uporabi mikrovalovke se boste odločali sami - uradna dietetika ne pozna argumenta proti uporabi, to je vse kar vam lahko napišem (preverjal sem stališča britanskih in ameriških dietetikov). Srečno
Jože Lavrinec
Preberi še
Jože Lavrinec
UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 650