Vprašanje
Pozdravljeni! Že kakšno leto moram po vsakem obroku na veliko potrebo in nemalokrat je ta bolj tekoča kot ne. Sicer jem vso hrano in mislim da tudi dvolj pestro. Res pa je, da se težko uprem jedem z žara, pa mlademu česnu in čebuli. Nasploh mi domača hrana bolj diši. Po zaužitju močne hrane me rahlo peče želodec, in takrat je pojav driske skoraj običajen. A naj povdarim, da vsega tega, kar sem naštel, ne jem vsak dan. Kvečjemu enkrat na teden, ali še manj (jedi z žara), čebulo in česen, sploh zdaj, pa kar pogosto. Bolečin nimam, razen takrat, ko se prenajem čebule oz. česna, ali kakšne močno začinjene hrane. Me pa vseeno zanima, kaj se dogaja, da imam tako "pospešeno" prebavo - kot rečeno, po vsakem obroku.
Odgovor
Ne vem olko ste stari, z leti nam toleranca za močno začinjeno hrano pada in dobimo krče driske , driske so predvsem po mastnih jedh in celulozi , semenih, mrzli tekočini, če prehitro jemo.
Imajo pa tudi zdravila vpliv ne vem kaj jemljete predvsem protonski zavirlaci lahko deljao pogostejše odvajanje
poglejte dietna navodila, ki so pri moji sliki pripeta če kliknete nanjo
čebula česen draži kislino in odsvetuejmo le v manjših količinah sadje bolj prekuhano in mehko
kava draži in pospeši odvajnje in gibnaje črevesja.
izključite si infekcijo s Helicobactejem naj vma vaš zdravnik določi protitelesa in odredi terpaijo.
Poskusite Ranital 300 mg 1 mesec zvečer in Probiolex 2x1 14 dni da se uredi kislina in črevesna flora
Preberi še
Tatjana Puc Kous, dr. med.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV