Vprašanje
Spoštovana ga.Grm.Stara sem 25 let in imam dve vprašanji.Zadnje čase me po hrani velikokrat peče v želodcu in to ponavadi,ko pojem kakšno sladkarijo ali začinjeno hrano.Ko pa potem popijem malo soka stisnjene limone in vode,pa imam občutek, da mi kislino pogasi.Zanima me ali je to povečana kislina ali je lahko vzrok tudi rana na želodcu?V grlu pa imam občutek kot bi imela "cmok",ki pa se mi stalno pojavlja.Bila sem že na pregledu specjalista,ker sem se bala da je vzrok ščitnica,pa mi je rekel da sem še premlada za to in da naj grgram žajblov čaj.S tem odgovorom me ni prepričal,zato se nanašam na vas,če mi lahko pomagate in mogoče poveste,če se dobijo kakšna zdravila da mi ublažijo te dve težavi.
Že vnaprej se vam lepo zahvaljujem za odgovor in vas lepo pozdravljam.Špela
Odgovor
Lep pozdrav!
Svetujem vam, da se izogibate zelo sladkim in začinjenim jedem. Tudi kajenje odsvetujemo in uživanje alkohola. Vsej hrani, ki vam povzroča težave, se odpovejte, da ne boste dražili želodca. V lekarni dobite zdravila tudi brez recepta, to so različni antacidi (Rupurut, Duobloc, SAB itd) ter ranitidin (Ranital S), ki kar dobro pomagajo pri podobnih težavah. Tudi "cmok" v žrelu je povezan s povečano kislostjo. Menim, da razjede še nimate, saj bi pričakovala več težav, kot jih imate. Ščitnica pri teh težavah ni udeležena.
Želim vam lep dan!
Marjana Grm
Preberi še
Marjana Grm, dr. med.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV