Vprašanje
Pozdravljeni!
Zanima me kakovost trajnega mleka z 0.5% mlečne maščobe. Ali daljša in drugačna obdelava močno poslabša njegovo kvaliteto? "Navadnega", torej netrajnega z 0.5% maščobe še nisem zasledila. Kako pa je z mlekom v prahu? Je kvalitetno ali zaradi oblike neprimerno za zdravo prehrano?
Hvala in lep pozdrav, Mateja.
Odgovor
Trajno mnleko z 0|5 % mlečne maščobe je povsem ustrezno, zelo lahko prebavljivo in seveda zelo primerno za uživanje. Edino, česar nima, razen, če jke slučajno posebej umetno dodano, so v maščobi topni vitamini. Jasno je, da z odstranjevanjem maščobe z mleka, odstrabnimo tudi vitamine A, D, E, in K. Vendar jih potem zaužijemo v drugi vrsti hrane.
Mleko v prahu je ravno tako primerno. Upoštevati je potrebno rok uporabe, to drži. Vendar ga imamo dejansko lahko vedno na zalogi. Tudi mleko v prahu je na tržišču v dveh oblikah: v polnomastni in posneti.
Srečno
Preberi še
Jože Lavrinec
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV