Vizita.si
Vizita zdravniki

POPovi zdravniki

Prehrana in mleko

Jože Lavrinec
18. 06. 2005 14.50
0

Pozdravljeni! Zanima me kakovost trajnega mleka z 0.5% mlečne maščobe. Ali daljša in drugačna obdelava močno poslabša njegovo kvaliteto? "Navadnega", torej netrajnega z 0.5% maščobe še nisem zasledil...

Vprašanje
Pozdravljeni! Zanima me kakovost trajnega mleka z 0.5% mlečne maščobe. Ali daljša in drugačna obdelava močno poslabša njegovo kvaliteto? "Navadnega", torej netrajnega z 0.5% maščobe še nisem zasledila. Kako pa je z mlekom v prahu? Je kvalitetno ali zaradi oblike neprimerno za zdravo prehrano? Hvala in lep pozdrav, Mateja.
Odgovor
Trajno mnleko z 0|5 % mlečne maščobe je povsem ustrezno, zelo lahko prebavljivo in seveda zelo primerno za uživanje. Edino, česar nima, razen, če jke slučajno posebej umetno dodano, so v maščobi topni vitamini. Jasno je, da z odstranjevanjem maščobe z mleka, odstrabnimo tudi vitamine A, D, E, in K. Vendar jih potem zaužijemo v drugi vrsti hrane. Mleko v prahu je ravno tako primerno. Upoštevati je potrebno rok uporabe, to drži. Vendar ga imamo dejansko lahko vedno na zalogi. Tudi mleko v prahu je na tržišču v dveh oblikah: v polnomastni in posneti. Srečno
Jože Lavrinec
Preberi še
Jože Lavrinec
UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 662