Vizita.si
Vizita zdravniki

POPovi zdravniki

Prehrana in sol

Jože Lavrinec
21. 07. 2003 14.02
0

Lep pozdrav!Ali je priporočljivo, da nobene hrane ne solimo med pripravo, in tudi kasneje hrani ne dodajamo soli! Hvala za odgovor.

Vprašanje
Lep pozdrav!Ali je priporočljivo, da nobene hrane ne solimo med pripravo, in tudi kasneje hrani ne dodajamo soli! Hvala za odgovor.
Odgovor
Spoštovani Človek potrebuje nekaj soli - tako natrij kakor klor sta nujno potrebna za ohranjanje življenja. Sicer nekaj natrija zaužijemo s hrano samo - že naravna živila vsebujejo nekaj natrija. vendar tega ni veliko pravimo, da z takšno hrano zaužijemo okoli 1 g natrija. Za normalno zdravo življenje je dovoljeno zmerna uporaba soli - se pravi zmerno soljenje med kuhanjem ali tik pred serviranjem - na mizi pa je soljenje povsem nepotrebno. Tako dosežemo odličen okus hrane in zadovoljimo potrebe organizma po natriju. Tako stroga prehrana, kot opisujete priporočamo le med redkimi bolezenskimi stanji. Srečno
Jože Lavrinec
Preberi še
Jože Lavrinec
UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 662