Vizita.si
Vizita zdravniki

POPovi zdravniki

Prehrana

Jože Lavrinec
13. 01. 2003 23.40
0

Lepo pozdravljeni!Zanima me katere hrane se ne sme ponovno pogreti.So res kamelice pogrete strupene in kako je s krompirjem.Jaz ga namreč jem vseh temperatur,oblik in pogretega, mož je takega poskusil...

Vprašanje
Lepo pozdravljeni!Zanima me katere hrane se ne sme ponovno pogreti.So res kamelice pogrete strupene in kako je s krompirjem.Jaz ga namreč jem vseh temperatur,oblik in pogretega, mož je takega poskusil samo enkrat in zadnjič.Meni ne dela nobenih težav.Zanima me še za špinačo in jetrca.Najlepša hvala za odgovor.
Odgovor
Nekatere jedi s pogrevanjem izgubijo kvaliteto, nekatere pa ravno obratno še celo pridobijo na okusu. Če jedi pogrevamo, kar ni prav nič napak, se moramo držati nekaterih pravil. Jedi ne shranjujemo na robu štedilnika ali nekje v toplem prostoru. Jedi čim hitreje ohladimo, ter shranimo v hladilniku. Ko takšne jedi pogrevamo ne pogrejemo vsega, temveč le toliko, kolikor bomo zaužili. Upoštevamo tudi posebno pravilo pri pogrevanju: nikoli ne pogrejemo samo toliko, da je jed topla, ampak vedno dobro pregrejemo. Če je le možno jed zavremo. Drug problem so kamilice in mogoče še nekateri čaji. Čim starejši je kamilični čaj, toliko slabši je. Pravim, da je oksidiral. Okus postanega kamiličnega čaja je zelo slab – pogrevanje prav nič ne pripomore k izboljšanju. Postane kvečjemu še slabši. Pri nekaterih povzroči celo bruhanje. Zato, pripravimo vedno svež poparek!
Jože Lavrinec
Preberi še
Jože Lavrinec
UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 662