Vprašanje
Ime mi je katja in bi vas rada vprasala nekaj v zvezi s čokolado!Imam projekt ki govori o čokoladi!Zanimajo me sestavine ki jih vsebuje kakav, že dlje časa berem in sem prebrala da (kakav) vsebuje : fenično kislino,fenilalanin,teozin,valin,taninfenol,bioflavonoide,....antioksidante...vse naj bi bilo dobro za nekaj pa me zanima kaj točno vse kakav vsebuje in za kaj je to dobro ,prebrala sem tudi da so te sestavine dobre za zmanjševanje srčnega infarkta,razširjanje žil,da je kakavovo maslo vir sterolov in da to preprečuje nivo holesterola....ali je vse to res?Seveda samo v kakavu ne mlčečni čokoladi ki ima dodane sestavine?Najlepša hvala
Odgovor
Pozdravljena
Joj, toliko bi se dalo napisati o kakavu! V ta omejen forum enostavno ne bi zmogel spraviti vsega, poleg tega bi bilo zelo nepregledno.
Podatke o sestavinah kakava poiščite na strani http://www.rain-tree.com/chocolate.htm; podatke o kulinariki na strani http://www.theobroma-cacao.co.uk/;
ostane še zdravilni del: pri tem pa je vse res, (čokolada oz. kakav ima številne ugodne učinke na ohranjanje zdravja) toda samo, če ga uživamo v okviru splošnih načel zdrave prehrane!
Srečno
Preberi še
Jože Lavrinec
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV