Vprašanje
Spoštovani!
Nekajkrat sem slišala, da veliko zastrupitev s hrano povzroča določen stafilokok, ki se lahko nahaja tudi v nosu, kapljično preide v hrano, kjer tvori strupnine.... Naj potemtakem oseba z gnojnim nosom ne bi rokovala s hrano? Kako pravzaprav pride do take zastrupitve hrane? Saj navadno ne vemo, če imamo tako okužbo...Skrbi me, ker kuham majhnemu otroku. Hvala
Odgovor
Spoštovani!
Do omenjene okužbe pride praviloma zgolj ob nepravilnem in nehigieničnem ravnanju v kuhinji. Umivanje rok je obligatno prvo pravilo. Če pa že zaide v hrano, mora za svoje razmnoževanje imeti ustrezno temperaturo. Če boste pripravljeno hrano več ur neustrezno hranili na sobni temperaturi namesto v hladilniku, lahko pride do zastrupitve, sicer seveda ne.
Preberi še
Mag. Branko Šibanc, dr. med.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV