Vprašanje
Pozdravljeni!
Zanima me, kakšne posledice lahko ima alkoholni kis, močno razredčen z vodo pri vsakodnevnem uživanju(1dl). Ali ima podobne učinke pri izgubi maščobnih oblog kot jabolčni kis?
Hvala za odgovor.
Odgovor
Alkoholni kis? Če želimo nekoliko zmanjšati nivo krvnega sladkorja po obroku, potem lahko poskusimo z 2 čajnima žličkama kisa (toliko ga potrebujemo konec koncev za solato, ki naj bi bila sestavni del kosil in večerje, mar ne? In ni potrebno še piti kis!), pri tem je povsem vseeno ali je to alkoholni, vinski ali sadni (jabolčni) kis. Glavni sestavini slehernega kisa sta ocetna kislina in voda – oz – gre za razredčitev ocetne kisline. In učinek ocetne kisline sem vam zapisal – upočasnitev praznjenja želodca in zato nekoliko nižja vrednost postprandialnega krvnega sladkorja. Ostale učinkovine, ki so v kisu so odvisne od začetne substance iz katere je nastal kis (grozdje, jabolka, mešano sadje) – te učinkovine so blage, a so. Alkoholni kis nastane z suho destilacijo lesa, torej ostalih učinkovin v njem ni! V jabolčnem kis vsekakor so! In tudi v vinskem kisu, so.
Sedaj pa še odgovor na drugo vprašanje. Idejo da bo katerikoli kis raztopil vaše maščobne obloge, pa si izbijte iz glave. Ne bo nič. Boste morala tako kakor vsi ostali, poskrbeti za uravnoteženo prehrano z nekoliko nižjo energetsko vrednostjo ter zadosti telesne aktivnosti.
Preberi še
Jože Lavrinec
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV