Vprašanje
Spoštovani!
Zakaj pride do zakisanosti telesa? Katero hrano naj uživam, da se bo stopnja zakisanosti zmanjšala oz. katere hrane, ki povzroča zakisanost naj se izogibam?
Odgovor
Vaše vprašanje je v bistvu sestavljeno iz več manjših vprašanj.
poleg tega pa najprej čisto osnova: v našem telesu vlada nekakšno acido-bazično (kislinsko-bazično) ravnotežje, ki omogoča potek vseh telesnih funkcij. Že malenkostna odstopanja Ph ravnotežja so lahko usodna za človeka. Na samo acidobazčino ravnotežje vplivajo številni dejavniki - seveda so tukaj nekatera obolenja, ki spremenijo ravnotežje, deloma pa tudi ekcesna prehrana, ki povzroči spremembe v presnovi.
Vsako živilo na svoj način vpliva na presnovo, zato je alternativno zdaravljenje zelo pogosto prepleteno z razjasnjevanjem in pojasnjevanjem o zakisanosti telesa.
V bistvu pa je povsem zadoisti samo običajna zdrava prehrana (saj veste, tiosta, ki je nihče ne mara, ker je preenostavna: nekaj zelenjavem, nekaj sadja, malo mesa (malo!!!), jajc, rib in mlečnih izdelkov, pa nekaj stročnic). Spremembe v acidobaznem ravnotežju telesa nastanejo pori vseh pretiravanjih - enkart na bazično, drugič na kislo plat! Potem pa ni pomembno ali so to pretiravanja s škrobnatimi živili, ali z mesom ali z mlečnimi izdelki....Zato se boste vseh neprijetnosti najlaže rešili z upoštevanjem osnovne zdrave prehrane (pa še najceneje je!)
Srečno
Preberi še
Jože Lavrinec
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV