Zamašene žile srca in bypass

POPOVI ZDRAVNIKI

Zamašene žile srca in bypass

19.01.2003, 18:12
0

Ga. Gorjup, na vas se obračam s prošnjo, da mi poveste čimveč o poteku ter vseh nevarnosti pri operaciji srca - bypass. Mojemu očetu so namreč ugotovilu, da ima zamešene žile okoli srca, ter da bo po...

Vprašanje
Ga. Gorjup, na vas se obračam s prošnjo, da mi poveste čimveč o poteku ter vseh nevarnosti pri operaciji srca - bypass. Mojemu očetu so namreč ugotovilu, da ima zamešene žile okoli srca, ter da bo potreben kirurški poseg - 5 bypassov. Prosim, da tudi poveste, kako naj se ravna on in mi z njim v dneh, ko čaka na operacijo - predvidoma 14 dni. Za odgovor se vam že vnaprej najlepše zahvaljujem. Z lepimi pozdravi.
Odgovor
Upam, da je bil vaš oče že operiran in da bo ta odgovor morda le dodatno pojasnilo. Pri operaciji naredijo obvode zaprtih ali zoženih žil s pomočjo žil, ki jih odvzamejo na nogi (vene). Bolnik seveda ves čas operacije spi, diha z umetnimi pljuči. Prerežejo mu prsni koš, srce pa mu za določen čas ustavijo. Ta čes namesto njegovega srca skrbi za pretok krvi poseben aparat. Poseg traja nekaj ur.

Vojka Gorjup, dr. med.
PREBERI ŠE

Vojka Gorjup, dr. med.