Vizita.si
Kumare lahko priipravite tople ali hladne. Zelo zdrave so na primer tople kumare.

Recepti

Hladne ali tople?

M.K.
17. 07. 2009 08.50
0

Kumare lahko uživate surove ali pa jih skuhate. V obeh primerih so osvežilne in zelo zdrave. So nizkokalorične in hitro prebavljive. V teh vročih dneh si jih privoščite v izobilju!

Tople kumare s krompirjem

V vročih poletnih dneh si privoščite čim več osvežilnih kumar!
V vročih poletnih dneh si privoščite čim več osvežilnih kumar!FOTO: iStockphoto

Potrebujete:
-3 kumare
-pol kilograma krompirja
-pol čebule
-malo olja
-malo kis
-žlica moke
-poper, sol

Priprava: kumare olupite, drobno naribate na lističe, osolite in pustite, da spustijo vodo, nato jih dobro odcedite in popoprate. Olupite krompir in ga skuhate v slani vodi, odcejenega zmečkate, a vode ne zavržete. Na olju prepražite moko, da malo porumeni, dodate na drobno narezano čebulo in še malo prepražite in nato dodate dobro odcejene kumare, jih malo okisate ter premešate, dodate malo krompirjeve vode in pustite, da malo zavre. Odstavite in daste na že zmečkan in še vroč krompir ter vse skupaj dobro premešate. Po okusu popoprate in po potrebi dodaste še malo krompirjeve vode. Jed je pripravljena. Žlico v roke in dober tek.

Mlečne kumare

Kumare lahko priipravite tople ali hladne. Zelo zdrave so na primer tople kumare.
Kumare lahko priipravite tople ali hladne. Zelo zdrave so na primer tople kumare.FOTO: iStockphoto

Potrebujete:
-pol kilograma kumar
-pol litra mleka
-1 kisla smetana
-5 žlic ostre moke
-sol, poper
-kumina
-3 stroki česna
-zaseka

Priprava: kumare naribate na rezance, daste v posodo in malo posolite. Čez nekaj časa jih malce ožamete od odvečne vode. V vroče mleko z metlico zamešate moko, da dobite gostljato zmes.
Le - to polijete preko kumar, popoprate, dodate kumino, nasekljane 3 stroke česna in kislo smetano. Premešate in poskusite, če je dovolj slano, drugače še dosolite. Čez vse to polijete domačo zaseko. Še malo premešate in jed je gotova.

Solata s kumarami, paradižnikom in sirom

Iz kumar in paradižnika si lahko pripravite izvrstno grško solato. Dodajte ji še feta sir in imeli boste pravo mediteransko osvežitev.
Iz kumar in paradižnika si lahko pripravite izvrstno grško solato. Dodajte ji še feta sir in imeli boste pravo mediteransko osvežitev.FOTO: iStockphoto

Potrebujete:
-400 gramov paradižnika
-700 gramov kumar
-250 gramov rdeče čebule
-140 gramov fete

za preliv:
-1,25 decilitra ekstra deviškega olivnega olja
-0,6 decilitra rdečega vinskega kisa
-sol
-črni poper v zrnu
-4 vejice origana

Priprava: kumare očistite, olupite, razkosate na četrtine in razsemenite. Četrtine po širini razpolovite in stresete v skledo. Paradižnik očistite in narežete na kocke, ki jih dodate h kumaram. Feto odcedite, narežete na kocke in stresete v skledo.
Priprava solatnega preliva: poper grobo strete. Origano osmukate in grobo sesekljate. V skodelici gladko razmešate sol, po žličko strtega popra in sesekljanega origana ter kis, da se sol stopi. Nato med mešanjem postopoma prilijete olivno olje. Čebulo olupite in drobno sesekljate. Stresete jo v skledo, vse skupaj pa prelijete s solatnim prelivom in nežno premešate.

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 662