Zajtrk za 4 osebe
• 4 kuhana jajca
• 4 kajzerice – 20 dag
• 20 dag mocarele
• 10 dag šunke
• 1 dl jogurta iz posnetega mleka
• 4 dag kečapa
• peteršilj
• 4 paradižniki
za napitek – 8 dl jogurta iz posnetega mleka
Priprava: Kajzerice prerežemo, položimo nanje rezino mocarele, preko nje dve rezini šunke in povrh prerezano kuhano jajce. Kečap zmešamo z jogurtom, dodamo peteršilj in z omako prelijemo sendviče. Zajtrk postrežemo z jogurtom iz posnetega mleka.
Napotek: Jogurt lahko pri izdelavi različnih lahkih omak in prelivov zelo uspešno nadomesti smetano, ker zaradi visokih temperatur beljakovine v smetani zakrknejo ter se zato pojavijo grudice. Ta zamenjava pa je nasploh dobrodošla pri osebah, ki se izogibajo jedem s prekomerno vsebnostjo maščob.
ZDRAVNIKOV NASVET: Po zaužitju ostanejo jajca zelo kratek čas v želodcu. Koliko časa, je odvisno od načina priprave: dve mehko kuhani jajci ostaneta v želodcu manj kot 2 uri, dve pečeni približno 3 ure. Jajca zelo težko prenašajo osebe z motnjami v žolču.
Porcija za odraslo osebo: 535 g
Energijska vrednost porcije: 425 kcal
Nutritivna vrednost
Vsebnost beljakovin: 34 g: 32 %
Vsebnost skupnih maščob: 11 g: 24 %
Nasičenih maščob: 5 g
Holesterola: 240 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 47 g: 44 %
Vsebnost natrija: 1100 mg
Vsebnost vlaknin: 4 g
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV