Vizita.si
Breskova pita je odlična ideja, če želite presenetiti svoje prijatelje.

Recepti

Poletne dobrote iz breskev

M.K.
09. 07. 2009 10.07
0

Če si želite privoščiti osvežilno jed, potem so breskve v kombinaciji s sladoledom ali jogurtom prava stvar. Slasten okus breskev bo tako prišel bolj do izraza.

Breskova pita je odlična ideja, če želite presenetiti svoje prijatelje.
Breskova pita je odlična ideja, če želite presenetiti svoje prijatelje.FOTO: iStockphoto

Iz breskev lahko naredite tudi razne druge sladice s testom. To so zelo sočne in okusne sladice, ki so prava poslastica po kosilu. Poskusite narediti na primer breskovo pito.

Krhka breskova pita

Potrebujete:
150 gramov bele moke
50 gramov sladkorja
eno kokošje jajce
en rumenjak
en pecilni prašek
100 gramov margarine
5 svežih breskev

Priprava: v posodo daste moko, sladkor, rumenjak, pecilni prašek in margarino. Vse skupaj dobro zgnetete, da nastane gladko testo. Testo zavijete v folijo in ga daste v hladilnik za približno 30 minut. Med tem časom umijete breskve, jih olupite in narežete na manjše koščke. Testo razporedite po pekaču in nanj stresete breskve. Če vam ostane še kaj testa, lahko iz njega naredite mrežo. Pečete približno 40 minut na 190 stopinjah.

Breskova pena

Potrebujete:
4 sveže breskve
svež limonov sok
dve žlici medu
150 gramov sladke smetane
sladkor v prahu
300 gramov polnomastnega jogurta

Priprava: breskve dobro operete, olupite in narežete. Daste jih v mešalnik in jih sesekljate, da nastane gosta kaša. Dodate še limonin sok in med. Sladko smetano stepete in ji dodate sladkor v prahu. Zmešate jo z vanilijevim jogurtom. V kozarce razporedite smetano z jogurtom, na vrh pa naložite breskovo kašo.

Iz breskev lahko pripravite tudi marmelado, ki vam bo pozimi pričarala poletje.
Iz breskev lahko pripravite tudi marmelado, ki vam bo pozimi pričarala poletje.FOTO: iStockphoto

Breskova kaša

Potrebujete:
4 sveže breskve
5 žlic sladkorja
vodo
500 ml sladoleda
250 ml smetane
100 gramov borovnic
meto

Priprava: breskve olupite, narežete na krhlje in daste v mešalnik. Med mletjem dodate sladkor in toliko vode, da dobite gladko in gosto kašo. Sladko smetano trdo stepete. Vanilijev sladoled razporedite v kozarce in ga prelijete z breskovo kašo. Okrasite s stepeno sladko smetano, borovnicami in lističi mete.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587