Za domač lubenični sladoled potrebujemo:
– 600 gramov lubenice
– 40 dag sladkorja
– 100 ml vode
– 3 limone
– 2 beljaka
– 100 gramov sladke rastlinske smetane
Najprej lubenico (pa tudi vsako drugo sadje, iz katerega delamo sladoled) dobro operemo, nato pa jo narežemo na kose. Lahko tudi na večje. Pomembno je še, da iz lubenice odstranimo vse koščice. Sladoled tako ne bo grenil. Pa tudi zmlete peške nimajo dobrega okusa.
Lubenici nato primešamo skuhana sladkor in vodo ter tri ožete limone. Dodamo deciliter hladne vode in deciliter stepene sladke smetane. Nato dodamo še stepene beljake in pustimo maso v najhladnejšem delu skrinje nekaj ur.
Če vam sladoled ne uspe, pa si ga lahko privoščite v kakšni dobri slaščičarni.
KOMENTARJI (3)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV