Zakaj svojemu telesu v sezoni sladkega, zdravega korenja, ne bi privoščili enega zdravega dne s korenjem. Mi vam ponujamo tri recepte…
Korenčkova juha
Potrebujete:
20 gramov čebule
2 žlici sončničnega olja
500 gramov korenja
300 gramov riža
Sol
1 liter vode
Jušno kocko
4 žlice kravjega mleka
petršilj
Priprava:
Čebulo sesekljate in jo prepražite na olju. Dodate drobno narezano korenje in nekaj časa dušite. Med mešanjem dodate polovico riža, solite in prilijete vodo z jušno kocko. Lonec pokrijete in kuhate do mehkega. Juho zmiksate s paličnim mešalnikom, če je potrebno dodate še vodo. Solite in ponovno prevrete. Dodate mleko in sesekljan peteršilj. V drugem loncu medtem skuhate preostali riž in ga na koncu dodate juhi.
Korenčkov štrukelj
Potrebujete:
700 gramov krompirja
160 gramov bele pšenične moke
20 gramov masla
3 kokošje jajca
Za nadev:
400 gramov korenja
2 kokošja jajca
sol
Priprava testa:
Krompir umijete in ga počasi kuhate približno 25 min. Kuhanega odstavite, odcedite, nekoliko ohladite in olupite. Krompir pretlačite, dodate moko, maslo in jajca. Rahlo posolite in pregnetete.
Priprava nadeva:
Korenček umijete, ostrgate in drobno naribate. Umešate jajci in posolite. Testo razvaljate na pomokanem prtu. Namažete ga s pripravljenim nadevom, zvijete in zavijete v čisto vlažno kuhinjsko krpo. Na obeh koncih povežete z vrvico in ga daste kuhati v soljen krop. Kuhate približno 25 minut. Nato štrukelj vzamete iz vode, ga odvijete in narežete.
Bučke s korenjem
Potrebujete:
4 bučke
1 korenje
1,5 čebule
3 paradižniki
4 stroki svežega česnja
olivno olje
vegeta
baziliko
timijan
Peteršilj
1 žlica gustina(jedilnega škroba)
voda
Priprava:
Bučke in korenje narežete na kolobarje. Na olivnem olju popražite sesekljano čebulo, da zarumeni, in dodate sesekljan česen. Pražite zelo malo časa. Dodate na kolobarje narezano korenje, vegeto in zalijete z vodo. Dušite 5 do 10 minut. Nato dodate bučke in nekaj časa dušite. Dodate baziliko, timijan in peteršilj. Ko so bučke še trde, dodate olupljene paradižnike, ki jih narežete na velike kocke. Na koncu zgostite jed z eno žlico gustina. Dušite toliko časa, da vsa zelenjava ostane čvrsta.
Pa dober tek!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV