Vizita.si
Iz korenja si lahko pripravite sok, solato, juho, ga dodate h glavni jedi ali pa iz njega naredite sladico.

Recepti

Privoščite si korenčkov dan!

M.K.
01. 07. 2009 13.47
0

Uporabnost korenja je res neskončna. Uživate ga lahko za zajtrk, kosilo, večerjo ali ga grizljate za malico. Iz njega lahko pripravite sok, zelenjavno kašo, ga dušite ali uporabite za sladico.

Zakaj svojemu telesu v sezoni sladkega, zdravega korenja, ne bi privoščili enega zdravega dne s korenjem. Mi vam ponujamo tri recepte…

Iz korenja si lahko pripravite sok, solato, juho, ga dodate h glavni jedi ali pa iz njega naredite sladico.
Iz korenja si lahko pripravite sok, solato, juho, ga dodate h glavni jedi ali pa iz njega naredite sladico.FOTO: iStockphoto

Korenčkova juha

Potrebujete:
20 gramov čebule
2 žlici sončničnega olja
500 gramov korenja
300 gramov riža
Sol
1 liter vode
Jušno kocko
4 žlice kravjega mleka
petršilj

Priprava:
Čebulo sesekljate in jo prepražite na olju. Dodate drobno narezano korenje in nekaj časa dušite. Med mešanjem dodate polovico riža, solite in prilijete vodo z jušno kocko. Lonec pokrijete in kuhate do mehkega. Juho zmiksate s paličnim mešalnikom, če je potrebno dodate še vodo. Solite in ponovno prevrete. Dodate mleko in sesekljan peteršilj. V drugem loncu medtem skuhate preostali riž in ga na koncu dodate juhi.

Korenčkov štrukelj

Potrebujete:
700 gramov krompirja
160 gramov bele pšenične moke
20 gramov masla
3 kokošje jajca
Za nadev:
400 gramov korenja
2 kokošja jajca
sol

Priprava testa:
Krompir umijete in ga počasi kuhate približno 25 min. Kuhanega odstavite, odcedite, nekoliko ohladite in olupite. Krompir pretlačite, dodate moko, maslo in jajca. Rahlo posolite in pregnetete.

Priprava nadeva:
Korenček umijete, ostrgate in drobno naribate. Umešate jajci in posolite. Testo razvaljate na pomokanem prtu. Namažete ga s pripravljenim nadevom, zvijete in zavijete v čisto vlažno kuhinjsko krpo. Na obeh koncih povežete z vrvico in ga daste kuhati v soljen krop. Kuhate približno 25 minut. Nato štrukelj vzamete iz vode, ga odvijete in narežete.

Bučke s korenjem

Potrebujete:
4 bučke
1 korenje
1,5 čebule
3 paradižniki
4 stroki svežega česnja
olivno olje
vegeta
baziliko
timijan
Peteršilj
1 žlica gustina(jedilnega škroba)
voda

Priprava:
Bučke in korenje narežete na kolobarje. Na olivnem olju popražite sesekljano čebulo, da zarumeni, in dodate sesekljan česen. Pražite zelo malo časa. Dodate na kolobarje narezano korenje, vegeto in zalijete z vodo. Dušite 5 do 10 minut. Nato dodate bučke in nekaj časa dušite. Dodate baziliko, timijan in peteršilj. Ko so bučke še trde, dodate olupljene paradižnike, ki jih narežete na velike kocke. Na koncu zgostite jed z eno žlico gustina. Dušite toliko časa, da vsa zelenjava ostane čvrsta.

Pa dober tek!


 

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 650