Ribezova juha z robidami
Potrebujete:
– 500 gramov robid,
– 300 ml soka iz črnega ribeza,
– nastrgano limonino lupinico,
– sok ene limone, 500 ml vode,
– nekaj žličk kisle smetane.
Priprava: juho pripravite tako, da robide najprej operete pod hladno vodo. Naravnemu soku črnega ribeza dodajte vodo, limonino lupinico in limonin sok. Tekočino ohladite in ji nato dodajte robide. V pripravljene krožnike dajte žličko kisle smetane in premešajte.
Frape iz robid in breskev
Potrebujete:
– štiri polovice olupljenih breskev (lahko so iz kompota),
– 50 gramov robid,
– tri kepice vaniljevega sladoleda,
– en deciliter mleka
– in žličko mandljev.
Priprava: frape si pripravite tako, da vse, razen mandljev daste v mešalnik in mešate, dokler se ne speni. Nato mešanico vlijte v kozarce za frape. Po želji okrasite s sladko smetano. Na koncu potrosite še z mandlji.
Marmelada iz robid s pomarančami in grenko čokolado
Potrebujete:
– en kilogram robid,
– en kilogram želirnega sladkorja,
– dve neškropljeni pomaranči,
– 20 dag grenke čokolade.
Priprava: robide preberete, operete in odcedite. Lupini obeh pomaranč nastrgate, sok pa iztisnete. Čokolado nalomite na koščke. Poljubne kozarce, v katerih boste hranili marmelado, splaknete z vročo vodo. V primerno veliki kozici zmešate robidnice s sladkorjem, dodate pomarančni sok in nastrgano lupino ter zavrete. Nato dodate koščke čokolade. Med kuhanjem sproti pobirate peno. Po desetih minutah kuhanja napolnite marmelado v pripravljene kozarce, ki jih takoj zaprete.
Pa dober tek!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV