Vizita.si
Privoščite pa si lahko tudi marmelado iz robid. Za boljši okus pa dodate še pomarančo in grenko čokolado.

Recepti

Privoščite si robide!

M. K. / b. J., M.D.
17. 09. 2009 11.00
0

Če vam surove robide ne dišijo, si lahko iz njih pripravite tudi različne jedi ali okusno marmelado. Zakaj ne bi za spremembo poskusili hladne ribezove juhe z robidami.

Ribezova juha z robidami


Potrebujete:

– 500 gramov robid,
– 300 ml soka iz črnega ribeza,
– nastrgano limonino lupinico,
– sok ene limone, 500 ml vode,
– nekaj žličk kisle smetane.

Priprava: juho pripravite tako, da robide najprej operete pod hladno vodo. Naravnemu soku črnega ribeza dodajte vodo, limonino lupinico in limonin sok. Tekočino ohladite in ji nato dodajte robide. V pripravljene krožnike dajte žličko kisle smetane in premešajte.

Frape iz robid in breskev

Pripravite si frape iz robid. Za boljši okus ga oplemenitite še s smetano.
Pripravite si frape iz robid. Za boljši okus ga oplemenitite še s smetano.FOTO: iStockphoto

Potrebujete:

– štiri polovice olupljenih breskev (lahko so iz kompota),
– 50 gramov robid,
– tri kepice vaniljevega sladoleda,
– en deciliter mleka
– in žličko mandljev.

Priprava: frape si pripravite tako, da vse, razen mandljev daste v mešalnik in mešate, dokler se ne speni. Nato mešanico vlijte v kozarce za frape. Po želji okrasite s sladko smetano. Na koncu potrosite še z mandlji.

Marmelada iz robid s pomarančami in grenko čokolado

Potrebujete:

– en kilogram robid,
– en kilogram želirnega sladkorja,
– dve neškropljeni pomaranči,
– 20 dag grenke čokolade.

Privoščite pa si lahko tudi marmelado iz robid. Za boljši okus pa dodate še pomarančo in grenko čokolado.
Privoščite pa si lahko tudi marmelado iz robid. Za boljši okus pa dodate še pomarančo in grenko čokolado.FOTO: iStockphoto

Priprava: robide preberete, operete in odcedite. Lupini obeh pomaranč nastrgate, sok pa iztisnete. Čokolado nalomite na koščke. Poljubne kozarce, v katerih boste hranili marmelado, splaknete z vročo vodo. V primerno veliki kozici zmešate robidnice s sladkorjem, dodate pomarančni sok in nastrgano lupino ter zavrete. Nato dodate koščke čokolade. Med kuhanjem sproti pobirate peno. Po desetih minutah kuhanja napolnite marmelado v pripravljene kozarce, ki jih takoj zaprete.


Pa dober tek!

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 650