Vizita.si
Sladico postrezite v ličnih kozarcih in jo okrasite z še z rozinami. Slika je simbolična.

Recepti

Sladica z vonjem po božiču

Bilka Baloh
24. 12. 2009 13.49
0

Sanja Lončar nam je predstavila, kako se enostavno pripravi božično sladico, ki ne zakisa telesa in obenem ne pristane v bokih.

Sladico postrezite v ličnih kozarcih in jo okrasite z še z rozinami. Slika je simbolična.
Sladico postrezite v ličnih kozarcih in jo okrasite z še z rozinami. Slika je simbolična.FOTO: iStockphoto
Enostavna in okusna

Potrebujemo proso, ki je idealno žito, saj ne vsebuje glutena, vsebuje pa veliko fosforja in silicija zato je že od nekdaj poznano, da krepi lase, nohte in kosti. Prosene kaše ne namakamo, kot to mislijo nekateri. Potrebno jo je le dobro sprati, da speremo žarko ovojnico, potem pa jo kuhamo dobrih 10 min na zmernem ognju. Običajno gre na enoto prosa dvainpolkrat toliko vode, ki ji lahko dodamo ščepec soli.

Nizek glukemični indeks

Ko je proso kuhano, ga ohladimo in dodamo vanilijev puding in rozine. Le-te lahko zamenjamo za katerekoli suho sadje, brusnice, fige, marelice, lahko pa dodamo tudi na drobno narezane oreške. Da bo naša sladica zadišala po prazničnih dneh, ji dodamo nekoliko cimeta, zmletih klinčkov in plavice. Začimbo dobite v vseh trgovinah z zdravo prehrano in vam ni potrebno kupovati vsake posebej.

torta
torta FOTO: iStockphoto

Presenetite prijatelje

Če še nimate ideje, kaj postreči prijateljem je to idealna prilika, da jim pripravite sladico, ki je verjetno še niso poizkusili. Da bo presenečenje še večje jo postrezite v ličnih kozarcih, ki jih okrasite po lastni izbiri. Za pripravo sladice ne potrebujete več kot 15-20 minut. Potrebno je le počakati, da se proso ohladi. Obilico dobre volje ob pripravi in dober tek vam želim!

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 662