Kampanjski učenci – nasveti, zaradi katerih boste zablesteli
LAJFSTAJL

Kampanjski učenci – nasveti, zaradi katerih boste zablesteli

Seveda se učenci delijo na tiste, ki tovrstno učenje poosebijo, ter tiste, ki to počnejo le redko. Vemo, da je nezdravo in škodljivo, toda na žalost se včasih preprosto nihče ne more izogniti kampanjskemu učenju.

Ste 'kampanjski učenec'?
Ste 'kampanjski učenec'?/ FOTO: Dreamstime

Še preden gremo na dobre nasvete za kampanjske učence, moramo poudariti, da se pri kampanjskem učenju le malo snovi dejansko 'obdrži' v naših možganih, dodatno pa telesu, predvsem možganom, povzročamo dodaten nepotreben napor. Zaradi tovrstnega učenja smo pogosto neosredotočeni in se pogosto slabše izkažemo na testih in pri spraševanju. Vsekakor pa je kampanjsko učenje boljše kot nobeno učenje, zato dovolj filozofiranja. Poglejmo si nekaj nasvetov, zaradi katerih boste tudi kampanjski učenci zablesteli. 

Učenje ni nikoli enostavno.
Učenje ni nikoli enostavno./ FOTO: Dreamstime

1. Zaspite vsaj za nekaj ur

Če že boste budni vso noč, to še ne pomeni, da morate biti budni več kot 24 ur. Najbolje bi bilo, da si vzamete vsaj 3 do 4 ure počitka in časa za spanje ter se odpočijete, preden se boste začeli učiti. Ko se zbudite, boste sveži in pripravljeni na celonočno učenje. Nikar pa ne pričakujte od sebe in svojega telesa, da bo zmožen zdržati nekaj dni brez spanca. Zato imate dan! 

Vzemite si odmore.
Vzemite si odmore./ FOTO: Shutterstock

2. Ne pozabite na hrano

Pomislite samo na to, kako lačni se zbudite zjutraj? No, če se imate namen učiti vso noč, verjemite, da bo ta občutek še povečan. Na koncu se navadno zgodi to, da se učenje konča, ker razmišljamo samo še o hrani, kdaj bomo jedli, katero pekarno bomo zjutraj obiskali, navsezadnje tudi, katera dostava je še aktivna. Razmislite o tem prej in se založite s 'študentskim futrom'. 

Najboljši nasvet je seveda – naslednjič začnite prej.
Najboljši nasvet je seveda – naslednjič začnite prej./ FOTO: Dreamstime

3. Že prej si naredite zapiske in seznam 'obveznih' stvari

Nikar ne mislite, da boste lahko v svoje možgane spravili celoten učbenik o zgodovini za letnik, v katerem ste. Kaj takega je skrajno neresno zahtevati od sebe. Dobro je, da si že čez dan naredite seznam obveznih stvari, ki jih morate nujno znati, zato da boste kasneje lahko stvari logično povezali med sabo. 

Najstnica med učenjem
Najstnica med učenjem/ FOTO: Dreamstime

4. Obrnite se na pridne sošolce

Če imate srečo in so v vašem razredu pridni učenci tudi prijazni, ne boste imeli težav pri izposojanju zapiskov – če seveda nimate svojih.

5. Nagrajujte se

Naj si bo to zgoraj omenjena hrana, najljubši prigrizek, najljubša pesem, drsenje po družabnih omrežjih ali pa preprosto petminutno zavestno dihanje ... Privoščite si vse to in tisto, kar imate radi med učenjem, da boste lahko nadaljevali do jutra. 

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Povzeto po teen385